11. srpna 2015 • 11:43

Anglie řeší Mourinha: Změnil se, nevrlé chování ho může stát místo

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nedávno se vezl na vítězné vlně a slavil s Chelsea mistrovský titul. O pár měsíců později ztrácí José Mourinho nervy a nervózně kope kolem sebe. Jeho tým pouze remizoval na úvod sezony a svůj vztek si vybil na lékařském týmu. Na Ostrovech už nevrlé chování portugalského kouče začali řešit. „Měl by se dát zas dohromady, jinak ho tohle chování může stát místo,“ píše ve svém komentáři pro Daily Mail Adrian Durham.



Kritika se týká současného kádru Blues. Ten se totiž od minulého ročníku příliš nezměnil. „Tým vypadá unaveně už na startu ligy. Nepřišly žádné nové tváře. Znovu se tedy budou spoléhat na Diega Costu, který je náchylný na zranění,“ kritizuje Durham přestupovou politiku klubu.

Přidal se i Miguel Delaney z ESPN. „Mourinho vsadil na hráče, kteří vyhráli titul, jenže například jejich přechod do útoku je předvídatelný. Většina akcí je závislá na Edenu Hazardovi,“ píše ve svém komentáři.

„V létě chtěl získat Antonia Griezmanna a Ardu Turana. Přivedl však pouze Asmira Begoviče a Radamela Falcaa, kteří zaplnili místo na lavičce po Čechovi a Drogbovi. Chelsea teď nevypadá vůbec dobře,“ hodnotí letní přestupy britský korespondent ESPN.

2399857:gallery:true:true

„Přestupová politika však ještě neznamená, že by nemohla Chelsea vyhrát titul. Pomoct může i schopnost Mourinha ochránit tým svou odolností. Je tu však jedna zásadní věc. Mourinho nyní týmu moc nepomáhá,“ dodává Delaney.

To dokazuje nedorozumění mezi portugalským trenérem a jeho lékařským týmem, které vzniklo během sobotního utkání. „Povinností Evy Carneiro a Jona Fearna je péče o hráče na hřišti. Neměli by se vůbec rozmýšlet, či snad čekat na reakci Mourinha, jestli mají ošetřit hráče,“ říká Durnham o incidentu z utkání proti Swansea.

Mourinho podle něho zahnul ze své cesty, kterou praktikoval v předešlém ročníku, kdy získal titul. Ten musí nyní zopakovat a nejlépe přidat výraznější stopu v Lize mistrů, aby ze sebe shodil veškerý tlak.

„Když se podíváte na jeho kariéru, tak nejlepší výsledky má pouze dva tři roky. Nyní je v určité fázi. Musí se dát zpátky do kupy, a pokud to udělá rychle, jeho model bude znovu pokračovat,“ končí svůj komentář Durnham.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud