11. srpna 2015 • 14:58

Gesto za miliony! Dali gól omylem, pak nechali soupeře srovnat

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V utkání anglické třetí ligy mezi Doncasterem a Bury čekali diváci na góly až do nastavení druhého poločasu. Pak viděli hned dva – a oba byly mimořádně kuriózní. Domácí totiž skórovali při „nepovedeném“ pokusu o vrácení míče, záhy však nechali soupeře vyrovnat.



Kdyby něco takového plánoval udělat záložník Doncasteru Harry Forrester záměrně, určitě by se mu to nepovedlo. Míč u půlící čáry chtěl vrátit soupeři, který ho zakopl do zámezí kvůli zranění jednoho z hráčů. Jenže do balonu se z voleje tak razantně, že přehodil zaskočeného brankáře Bury Christiana Waltona.

Ten hned věděl, že se dopustil omylu. Také trenér Doncasteru Paul Dickov nepochyboval, jaká reakce musí následovat. Nechat dát soupeři gól, aniž by jeho tým kladl jakýkoliv odpor. „Když jsem Harryho viděl trefit balón, modlil jsem se, aby se netrefil do sítě. Pak jsem ani na chvíli neváhal a věděl jsem, že Bury dovolíme dát gól. Nemohli bychom si připsat tři body za takových okolností,“ řekl Dickov.

A jak řekl, tak se i stalo. Leon Clarke z Bury prošel s míčem od středového kruhu kolem přihlížejících hráčů Doncasteru a snadno, leč zaslouženě vyrovnal na 1:1. „Trenér Doncasteru si zaslouží veliký respekt. Fotbal se s takovým gestem dostal na dobré místo. Pokud fotbal ztratí morálku, nemá pak hra žádný smysl,“ ocenil trenér Bury David Flicroft postoj soupeře. A s ním i fanoušci po celé Anglii.

VIDEO | Podívejte se na neobvyklé góly v utkání Doncaster - Bury

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud