1. května 2017 • 18:48

Šéf Sampdorie: Schicka chce celý svět. Pokud zůstane, bude z něj monstrum

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Patrik Schick by měl zůstat v Sampdorii Janov, míní jeho současný zaměstnavatel Massimo Ferrera. Podle prezidenta italského celku by případný letní přestup reprezentačního útočníka do některého z velkoklubů, které o hráče stojí v čele s Juventusem, byl pro Schicka kontraproduktivní. Rád by s ním prodloužil smlouvu a navýšil výstupní klauzuli z 25 na 50 milionů eur (asi 1,34 miliardy korun).



"Jeho talent nezná hranic. Je klidný, chladnokrevný a chytrý," řekl Ferrera pro janovský deník Secolo XIX. "Zlepšuje se s každým odehraným zápasem. Rádi bychom zvýšili výstupní klauzuli na 50 milionů eur, ale k tomu je třeba upravit smlouvu. Často o tom mluvím s jeho agentem a brzy opět budu. Rád bych se vyhnul posměškům," prohlásil šéf Sampdorie.

Jednadvacetiletý Schick o víkendu vstřelil už jedenáctý gól v sezoně. Vyrovnal tak střelecky nejlepší sezonu Pavla Nedvěda, který dal 11 branek v roce 1998 za Lazio Řím. Z českých fotbalistů v Serii A dal za jediný ročník více gólů jen Tomáš Skuhravý v barvách FC Janov. Schick se tak zařadil mezi nejlepší mladé útočníky v elitních ligách a poutá pozornost velkoklubů.

Nejvíce se spekuluje o zájmu Juventusu a Interu Milán, mluví se ale i o týmech z anglické ligy či Atléticu Madrid, které možná bude v létě shánět náhradu za Antoinea Griezmanna.

"Stojí o něj celý svět, ale odejít ze Sampdorie do klubu, jako je Juventus, by pro něj bylo kontraproduktivní. Hned by nehrál," míní Ferrera "Pokud u nás zůstane další rok, stane se z něj monstrum. Snažíme se ho přesvědčit. Rád bych měl i v další sezoně útočné duo Muriel a Schick," dodal šéf desátého celku Serie A.

Český útočník je momentálně na marodce. V sobotním duelu v Turíně si vykloubil rameno a klub zatím neoznámil, zda stihne nedělní zápas na hřišti Lazia Řím.

Rozesmátý Patrik Schick poté, co za Sampdorii vstřelil gól Turínu
Rozesmátý Patrik Schick poté, co za Sampdorii vstřelil gól Turínu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud