14. ledna 2016 • 12:26

Potyčka v derby. Jsi fakt malej, smál se Messimu bek Espaňolu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tomhle roce spolu během dvanácti dnů hráli už potřetí. Derby mezi Barcelonou a městským rivalem Espaňolem byla hodně vyhrocená. V posledním souboji, středeční pohárové odvetě, se do centra dění dostal Lionel Messi. Soupeřův obránce se smál drobné Argentincově postavě, čerstvý držitel Zlatého míče za rok 2015 ho povedenou reakcí odpálkoval. Po utkání, ve kterém jen tak mimochodem Messi vymyslel oba góly, se incidentu oba dva zasmáli.



Zatímco v lize obral Espaňol favorizovaný tým o dva body (remíza 0:0), v osmifinále Španělského poháru v obou duelech vládla Barcelona (4:1, 2:0). Ústřední postavou obou partií byl, jak jinak, Lionel Messi.

Nepolapitelný driblér z Barcelony střílel góly i na ně nahrával, obránci z něj šíleli. Messiho se snažili zastavovat i za cenu nedovolených zákroků, v prvním zápase na Nou Campu mu soupeřův gólman nesportovně šlápl na nohu a strhla se ohromná mela.

V odvetě na Espaňolu řádil Messi znovu. Zatímco jiné hvězdy odpočívaly na lavičce, případně absentovaly kvůli trestu (Suárez), nejlepší fotbalista světa za rok 2015 s kapitánskou páskou válel na hřišti.

Zajímavý moment se udál ve 36. minutě utkání. Stoper Álvaro González u vápna nejdřív do Messiho nešetrně zajel, tvrdý souboj měl zvláštní dohru.

Rozhovor mezi kapitánem Espaňolu a Messim probíhal podle rozhlasové stanice Catalunya zhruba takhle:

Álvaro: "Jsi opravdu hodně malej." (doplní to gestem rukou)
Messi: "Jo?! Tak ty jsi v tom případě ale úplně blbej." (odpověděl s téměř zakrytou pusou)

Pětadvacetiletý obránce potvrdil obsah konverzace i po utkání. "Tak nějak jsme si to řekli. A oba jsme měli pravdu," dodal se smíchem Álvaro.

Zatímco jiné potyčky v uplynulých třech vzájemných zápasech doprovázely ošklivé nadávky, tohle pošťouchnutí vzali oba aktéři evidentně s humorem. Messi navíc potvrdil svou extratřídu tím, že se při výhře 2:0 podílel na obou brankách svého týmu. Výstavní byla zejména milimetrová přihrávka na úvodní zásah Munira.

Lionel Messi a Álvaro González, kapitán EspaňoluFoto Twitter

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud