11. ledna 2015 • 23:08

VIDEO: Bourák Neymar. Souboj s Atlétikem dohrál i s dírou v kotníku!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle vážně bolelo. Neymar, člen hvězdné útočné letky Barcelony, dostal v zápase s Atlétikem Madrid (3:1) pořádně naloženo. Střelec první branky utkání mohl skončit už po úvodní čtvrthodině. Stoper Gimenéz brazilského forvarda trefil vytrčenou kopačkou, z Neymarova kotníku proudila krev. Zápas ale dohrál a přispěl k důležité výhře katalánského souboru.



Zápas pro Neymara nemohl začít lépe. Už ve 12. minutě zakončil akci Messiho se Suárezem a mohl slavit s ostatními spoluhráči. Vstřelil už svůj 17. gól v probíhající sezoně, víc to pálí jen fenomenálnímu Messimu. O tři minuty později už ale ležel s bolestivou grimasou na zemi.

Neymar se snažil zakončit signál po barcelonské standardce. Proti jeho noze ve snaze zblokovat míč vytrčil podrážku bránící Gimenéz. Brazilského hračičku trefil přímo na kotník, Neymar vyletěl do vzduchu a praštil sebou o zem. Sudí ale nepískal, hraniční zákrok překvapivě pustil.

Kapitán brazilské reprezentace bývá označován za hráče, který souboje rád přihrává. Tentokrát ale o žádné filmování nešlo. Záběr na zkrvavenou stulpnu zcela jasně vypovídal o tom, že tohle muselo bolet. Neymara odvezli ze hřiště na pojízdném vozítku. Diváci si možná vzpomněli na to, jak v podobné pozici a v slzách opouštěl čtvrtfinálový duel na domácím šampionátu proti Kolumbii.

VIDEO: Ošklivé zranění Neymara proti Atlétiku 

Sám hráč se hodně vztekal. Odmrštil kopačku z nohy, kamery zabíraly, jak i přes nasazenou stulpnu z otevřené rány crčí krev. Obličej se Neymarovi kroutil bolestí a zdálo se, že bude muset střídat. 22letý talent ale ukázal obraz tvrdého a obětavého muže. Po pěti minutách ošetřování se vrátil na hřiště a dál motal nohy obráncům Atlétika. Dohrál celé utkání, hýřil aktivitou a patřil k nejlepším mužům ostře sledovaného souboje.

Vyhrocený zápas dvou velkých favoritů španělské ligy doprovázely strkanice a jiné sporné výroky sudího. Mluvit se určitě bude o nedovoleném zákroku Messiho, po kterém snížil Mandžukič z penalty na 1:2. Asi těžko byste si vzpomněli na zápas, kdy drobný Argentinec fauloval ve vlastním vápně. Messi si koledoval i o vyloučení, když v jiném souboji málem trefil obličej gólmana Moyi.

Barcelonský klenot ukazuje, že mu po zákroku teče krev
Barcelonský klenot ukazuje, že mu po zákroku teče krev

Barcelona většinu zápasu madridského soupeře přehrávala. Katalánský tým těžil především ze spolupráce své útočné trojice. Aktivní Messi se podílel na všech třech gólech. Připravil zásahy pro Neymara a Suáreze, v závěru sám pečetil výhru na 3:1.

Soubor trenéra Enriqueho tak v tabulce drží druhé místo, na vedoucí Real Madrid ztrácí jediný bod, ale má odehráno o jedno utkání víc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud