25. května 2017 • 17:50

NEJ v La Lize: překvapil kanonýr od nováčka, zklamala nejhorší Valencia

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

La Liga poznala své šampiony, titul získal Real Madrid. Fanoušci viděli mnoho zajímavých momentů. Někteří hráči nečekaně vystřelili, jiní zase propadli. To platí i o týmech. Například Valencia zaznamenala nejhorší umístění za posledních 29 let. Naopak nováček Alavés La Ligu ozářil. Španělská soutěž, to je ale samozřejmě také vždy velký souboj Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Kdo byl lepší? Podívejte se.



Palec nahoru pro Alavés, dolů pro Valencii

Valencii se sezona brutálně nepovedla. Zakončila ji na 12. místě, to v moderní historii nepamatuje. Navíc střídala trenéry jako na běžícím páse. Špatná byla především v defenzivě, dostala 65 gólů. A to ještě může děkovat brankáři Alvesovi.

To Alavés, nováček soutěže, prožil naopak úžasnou sezonu. Skončil na 9. místě a navíc postoupil do finále domácího poháru, kde se utká s Barcelonou. Tu mimochodem dokázal v sezoně porazit přímo na Nou Campu.

Co se týče hráčů, hodně překvapil záložník Leganésu Alexander Szymanowski. Osmadvacetiletý Argentinec dal hned 8 gólů a přidal 2 asistence. Tím dotáhl nováčka k záchraně. To bývalý hráč Realu či PSG Jesé přišel do Las Palmas s velkou pompou, ale příliš to nepotvrdil. Navíc se týmu vůbec nedařilo.

Největší překvapení La Ligy – kdo upoutal, kdo zklamal?
Video se připravuje ...

Messi vs. Ronaldo

Souboj o korunu krále střelců La Ligy byl tentokrát nečekaně jednoznačný. Ovládl ho Lionel Messi (36 gólů), druhý byl Luis Suárez (29 gólů) a až na třetím místě skončil Cristiano Ronaldo (25 gólů).

Co se týče souboje Messiho a Ronalda, nemůžeme ale vše hodnotit jen góly. Ostatně byl to Portugalec, kdo mohl nakonec slavit titul, ke kterému v závěru hodně přispěl. Podívejte se na nejlepší akce a čísla obou hvězd.

Messi vs. Ronaldo = kličky, góly, penalty! Kdo zažil lepší sezonu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud