26. března 2016 • 21:43

Nigerijské šílenství! Bylo vyprodáno, ale přišlo o 24 tisíc fanoušků víc

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledek kvalifikačního utkání mezi fotbalisty Nigerie a Egypta (1:1) o účast na africkém Poháru národů prošel v okolním světě bez povšimnutí. Mnohem větší reakci způsobily snímky zachycující diváky na přetékajících ochozech. Na stadion s oficiální kapacitou 16 tisíc míst jich dorazilo 40 tisíc.



Nigerijský stadion v Kaduně měl být pod přísným dohledem armády poté, co na něm došlo v červnu k invazi diváků na hřiště. Jenže rozhodnutí místní vlády, že vstup na kvalifikační zápas bude zdarma, spustil doslova šílenství.

Bezpečnostní složky nestíhaly, když se hodiny před výkopem začaly valit směrem k stadionu obří davy, které protrhly ploty. Sedělo se na stožárech s osvětlením, světelné tabuli, střeše přilehlé budovy i blízko u hřiště. Kapacita byla překročena o 150 procent!

„Vypadalo to, že se zápas neuskuteční, protože počet diváků na stranách vypadal neudržitelně,“ popsal novinář Rotimi Akindele. Velkým vítězstvím pro všechny zúčastněné nakonec bylo, že se utkání odehrálo bez větších incidentů.

Na stadion v Nigérii se valily nekontrolovatelné davy
Na stadion v Nigérii se valily nekontrolovatelné davy

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud