19. července 2015 • 16:21

Vonášek po čtyřech letech vyběhne na hřiště. Na počest kamaráda

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř čtyři roky trojnásobný mistr ligy se Spartou Praha a bývalý český reprezentant Roman Vonášek nevyběhl na hřiště. „Nechodím za starou gardu Plzně ani Sparty, nemám čas,“ hlásí pracovník FAČR na úseku mládeže. „A taky mě bolí kolena,“ doznává. Pozvání na 3. ročník Turnaje přátel Zdeňka Kováře, tragicky zesnulého známého funkcionáře, však přijal. „Pro kamaráda to rád udělám,“ říká Vonášek.



V sobotu na hřišti ve Vroutkách nebude zajímavou postavou sám. Sekretariát FAČR postavil tým, který jako jeden ze šesti účastníků si dělá ambice na vítězství. „Přijít přislíbil i Víťa Lavička, nový trenér reprezentačního výběru do 21 let,“ prozrazuje Vonášek přítomnost bývalého spoluhráče ze sparťanského dresu, který ještě na jaře vedl letenský tým. „Vypadá rozhodně lepší než já,“ směje se své poněkud rozložitější postavě. „Čtyři roky jsem nebyl na trávníku,“ připomíná.

Výběr FAČR povede ředitel Oddělení neprofesionálního fotbalu Otakar Mestek. Přivábil do něj nejen pracovníky sekretariátu, ale i schopné futsalisty. „Budeme silní,“ varuje ostatní účastníky.

3. ročník Turnaje přátel Zdeňka Kováře, bývalého sekretáře ligových Blšan a Teplic a vyhledávače talentů, jenž v únoru 2013 tragicky zahynul při automobilové nehodě, kterou nezpůsobil, bude mít silné zastoupení.

Předseda komise futsalu Otakar Mestek však láká diváky i další půvaby. „Přijede modelka Nikola Mužíková,“ odhaluje vzácného hosta. Nejde o náhodné spojení s fotbalem. Mužíková je bývalá fotbalistka, na FAČR působí jako projektový manažer pro rozvoj ženské kopané a nedávno byla zvolena členkou komise pro ženský fotbal UEFA.

Ve Vroutkách se bude nač dívat a co obdivovat.

Turnaj přátel Zdeňka Kováře Turnaj přátel Zdeňka KovářeFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud