Jakub Dvořák
8. května 2017 • 11:58

Berbr vzkázal Slavii: Mimozemské návrhy! Výsměch klubům, řekl Tvrdík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V době krize „úřednická vláda“ do čela českého fotbalu? Místopředseda FAČR Roman Berbr zkritizoval návrh vedení Slavie, která by ve výkonném výboru ráda viděla uznávané osobnosti. „Návrhy o úřednické vládě jsou zcela mimozemské. Liga se rozhodla, že půjde samostatnou cestou. Dnes je to jiná firma, než jsme my,“ uvedl po mimořádném zasedání výkonného výboru. Na jeho prohlášení okamžitě zareagoval na Twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Berbr potvrdil oprávněnost našich požadavků na rozsáhlou reformu českého fotbalu,“ napsal.



Poté, co byla na současného předsedu FAČR Miroslava Peltu  uvalena vazba kvůli podezření ze zneužití dotací pro sport, začala debata o tom, jakým způsobem by měl fotbal zareagovat.

Se zatím nejvýraznějším návrhem vedení pražské Slavie. To ve svém prohlášení navrhlo devět bodů na stabilizování fotbalu (celé prohlášení čtěte ZDE>>>) včetně tzv. „úřednické vlády“ ve které by byli zastoupeny osobnosti, jako jsou bývalý spolumajitel klubu z Edenu Jiří Šimáně, bývalý reprezentant Pavel Kuka či renomovaný funkcionář s mezinárodními zkušenostmi Petr Fousek.

Berbr takové představy odmítl. „Návrhy o úřednické vládě jsou zcela mimozemské. Liga a svaz jsou zcela jiné firmy. Budeme dodržovat stanovy, které máme. Budeme volit předsedu, budou-li kandidáti. V případě, že nebude zvolen předseda, nebude výkonný výbor, ale volby budou v dalších měsících,“ uvedl funkcionář s kontroverzní pověstí.

Berbr: Návrh Slavie je mimozemský, moje kandidátky na FAČR už leží
Video se připravuje ...

Na jeho slova reagoval šéf Slavie Tvrdík téměř okamžitě na Twitteru. „Pan Berbr potvrdil oprávněnost našich požadavků na rozsáhlou reformu českého fotbalu. Jeho tvrzeni o tom, ze FAČR a LFA (Ligová fotbalová asociace, která řídí ligu - pozn. red.) jsou dvě rozdílné firmy a nemají spolu nic společného, je vědomá manipulace a výsměch všem klubům,“ napsal předseda představenstva Slavie.

Berbr rovněž naznačil, že existuje varianta, kdy by kandidoval na post předsedy FAČR. „Kandidátka na mě na předsedu na svazu leží. Otázkou je, zda ji podepíšu. Hledáme i jinou variantu,“ uvedl. I k tomu se Tvrdík vyjádřil. „Jeho kandidatura na předsedu krizi dále prohloubí,“ napsal v dalším příspěvku.

V případě, že do Valné hromady, která se bude konat 2. června, se neobjeví žádný kandidát, dostane pravděpodobně současný Výkonný výbor mandát do dalších měsíců a volba předsedy proběhne v dalším možném termínu.

Na dotaz, zda si Berbr dokáže představit kandidaturu Miroslava Pelty v době, kdy je ve vazbě, odpověděl. „Není to téma, zřejmě se jiní kandidáti objeví.“

Místopředsedové FAČR Roman Berbr a Zdeněk Zlámal po zasedání výkonného výboru
Místopředsedové FAČR Roman Berbr a Zdeněk Zlámal po zasedání výkonného výboru

Člen výkonného výboru Lébr: Ctím presumpci neviny, Peltu jsem viděl pracovat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud