Adam Sušovský
22. února 2016 • 12:42

Bitva CSKA - Slovan má grady! Radulov nadával šéfovi sudích: Jsi klaun

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasnému favoritovi nehodlá dát nic zadarmo. Slovan Bratislava má jasný cíl: Zkusit v prvním kole play off Kontinentální ligy zaskočit slavné CSKA. Svěřenci trenéra Miloše Říhy sice prohráli úvodní duel 0:2, ale naznačili v něm, že z bitvy s ruským velkoklubem chtějí udělat pořádné drama. Už první zápas se dohrával v obrovských emocích, kterými se nechal strhnout především Alexander Radulov. Ruská star se po zápase pustila do ostrého konfliktu s šéfem rozhodčích KHL.



Do obrany sehrál Slovan Bratislava na úvod osmifinále KHL skvělý zápas, v útoku už to bylo horší. Slovenský celek na půdě favorizovaného CSKA Moskva napoprvé nedal ani gól a úvodní duel série prohrál 0:2. Co je ale pro Slovan důležité: Důrazně naznačil soupeři, že to s ním nebude mít snadné.

Úvodní zápas série se dohrával v obrovských emocích, které vyvolávala především kontroverzní hvězda domácích Alexander Radulov. Útočník ruské sborné se navzdory vedení celý zápas pouštěl do slovních i fyzických provokací, nakonec se zapojil i do hromadné bitky v závěru a po utkání se dokonce pustil do slovní přestřelky s šéfem rozhodčích Kontinentální ligy Vladimírem Pľuščevem.

Podle informací portálu Championat.com na sebe oba v útrobách stadionu křičeli a málem se i pobili. Pľuščev Radulova důrazně napomínal za to, že do hromadné bitky naskočil ze střídačky jako šestý hráč. Podle portálu vypadala hádka mezi oběma asi takhle:

Pľuščev: „Ty jsi skončil!“

Radulov: „Sám si skončil!“

Pľuščev: „Komu tykáš ty klaune?“

Radulov: „Ty jsi klaun!“

Konflikt vyvolal v Moskvě takové pozdvižení, že i legendy ruského hokeje teď volají po tom, aby byl Radulov dodatečně potrestán. „Jsem přesvědčený o tom, že by měl Radulov dostat trest. Mininálně jeden zápas, protože o incidentu ví i veřejnost. Na druhé straně, i oponent ho provokoval. Celý incident by bylo dobré důkladně přezkoumat,“ cituje slovenský server cas.sk bývalého obránce CSKA Sergeje Gimajeva, který utkání osobně sledoval.

Chování Radulova nenechalo klidným ani českého trenéra Slovanu Miloše Říhu. Ten se po zápase opřel především do hlavních rozhodčích zápasu: Vyčítal jim mimo jiné i to, že na konci zápasu odmítli zkoumat na jeho žádost video.

„Některé verdikty se mi nelíbily. V poslední minutě jsem chtěl, aby se šli podívat na video, protože Radulov naskočil do bitky jako šestý hráč. A nic se nestalo. Jedna strana něco může, druhá ne. Myslím si, že pro domácí odvedli (rozhodčí) víc jak dvacet procent,“ soptil Říha a naštvaný vzkaz měl i pro soupeře: „Kdybychom vedli 2:0 my, hráči CSKA by šli do kontaktů a bitek. Oni ale často padali. Válení se po ledě není play off,“ říkal Říha.

Jinak byl ale s výkonem svého týmu spíše spokojen. Hráčům vyčítal jen nedůraz v brankovišti soupeře a snahu hrát přesilovky spíše na krásu. „Nemyslím si, že jsme byli slabší. Právě naopak. Víc jak polovinu duelu jsme hráli lépe, kluci perfektně plnili taktiku. Škoda, že nám chybělo sebevědomí a agresivita v předbrankovém prostoru. Musíme více střílet, protože v přesilovkách jsme hráli až příliš na krásu. A to se mi nelíbilo,“ řekl Říha.

Odveta je v Moskvě na programu zítra a Slovan cítí šanci sérii s vítězem základní části KHL zdramatizovat. I díky atmosféře, která v Moskvě panuje. Na úvodní zápas série nebylo ani zdaleka vyprodáno, v aréně s kapacitou 5 600 míst zůstala více než tisícovka z nich neobsazená. Tomu se diví především slovenská média.

Obě odvety v Bratislavě jsou už teď beznadějně vyprodány, a to stály nejlevnější vstupenky na zápas 36 eur (přibližně 900 korun). Vstupenky na domácí duely CSKA stojí pouze 6 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud