27. února 2016 • 14:14

Florida slaví rok s úžasným Jágrem: Poklony, vtípky i historky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravidelně boduje, vylepšuje všemožné rekordy a jako nejstarší hokejista NHL nadále udivuje všechny své spoluhráče i rivaly. Čtyřiačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr je prostě bez přehánění nenapodobitelným fenoménem. Včera tomu byl rok, co český forvard přestoupil do Floridy. A v klubu si zpětně mnou ruce.



Jágr se ke konci svého angažmá v New Jersey trápil, v defenzivně laděném týmu mu hokej příliš „nechutnal“. Navíc dostával na ledě nezvykle málo prostoru. Výměna tak byla nevyhnutelná. Po českém útočníkovi sáhla Florida.

Na první pohled tahle volba mezi českými fanoušky nadšení nevyvolala. Panthers totiž nepatří mezi tradiční hokejovou baštu. Ale právě to přišel Jaromír Jágr změnit. A po roce jeho angažmá se dá říct, že se mu to daří.

„Potřebovali jsme posílit ofenzivu. Ale také jsme potřebovali mentora do kabiny a aby nám pomohl zlepšit marketing. V tom všem Jaromír předčil naše očekávání,“ raduje se generální manažer Floridy Dale Tallon.

Počasí i rodinná atmosféra... Jágr si užívá angažmá na Floridě
Video se připravuje ...

„Je to úžasné. Opravdu pozitivně ovlivnil celý náš klub. To je to, v co jsme doufali,“ dodal spokojený Tallon. S ním je na stejné vlně trenér týmu Gerard Gallant.

„V New Jersey hrál dobře, ale že bude až takhle skvělý? To jsem nečekal,“ smeká před českou legendou a přidává jednu historku. „V tréninkovém kempu před sezonou za mnou přišel a řekl mi, že mívá pomalé začátky, že s ním musím mít trpělivost. A po prvních deseti zápasech byl mezi nejlepšími hráči ligy. Neuvěřitelné,“ usmívá se.

Všude Jágr!

Na den, kdy Florida ulovila české eso, si dobře pamatuje i útočník Panthers Nick Bjugstad. „Začali mi na mobil chodit zprávy: Jágr, Jágr, Jágr, zítra přijede!“ vzpomíná. „Byl jsem hodně natěšený, nikdo nemluvil o ničem jiném,“ dodává.

A nadšení neopadlo ani rok poté. Jágr je totiž v pro Floridu zatím úspěšné sezoně jejím nejproduktivnějším hráčem, v 57 zápasech si připsal 44 bodů za 20 gólů a 24 asistencí.

Společně se svými oblíbenými spoluhráči Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem tak český útočník táhne Floridu za vytouženým postupem do play off.

Možnost udělat další krok k cíli bude mít Florida už dnes večer. Od 21:00 totiž bude hrát na ledě Columbusu, který se v posledních týdnech hodně zlepšil. Zajímavý duel můžete sledovat v podrobném ONLINE přenosu na iSport.cz.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 21:10
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
4:3
ONLINE
27. února
21:10
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 31:04. Hartnell, 43:07. Jones, 47:21. Saad, . Dubinsky

Hosté: 11:59. Barkov, 30:28. Trocheck, 54:18. Shaw

Sestavy

Domácí: Korpisalo (McElhinney) – Murray, Jones, Paliotta, Savard, Ťutin, Prout – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, Karlsson, Foligno – Bourque, Campbell, Rychel.

Hosté: Luongo (Montoya) – Kulikov, Ekblad, Campbell, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Jokinen, Barkov, Jágr – Shaw, Bjugstad, Rau – Trocheck, MacKenzie, Smith – Wilson, McKegg, Thornton.

Rozhodčí

Pollock, Rehman – Alphonso, Kovachik

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Všechno nejlepší, 68... Jak na Floridě slavili Jágrovy narozeniny?
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová tvoří pár, což potvrdilo i tohle selfie
Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová tvoří pár, což potvrdilo i tohle selfie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud