14. prosince 2016 • 16:00

Karma je mrcha! McDavida zranil parťák, nefér přesilovka zlomila zápas

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V české extralize jsme byli v poslední době párkrát svědky momentu, kdy jeden z hráčů zrušil trest pro soupeře. Prostě proto, že se domnělý faul neudál. Něco podobného mohl udělat v NHL útočník Edmontonu Milan Lucic v duelu s Columbusem, když jeho hokejka nešťastně zasáhla do obličeje parťáka Connora McDavida. Jenže obr srbského původu se rozhodl mlčet nebo dělat, že neví, co se opravdu stalo, a na trestnou lavici tak putoval Jack Johnson - a hned na čtyři minuty.



Opakovaný záběr mluví jasně - Johnson mezi dvěma protihráči na konci první třetiny drží hůl pěkně u ledu, zatímco ta Lucicova vylétne do vzduchu pěkně zostra „pohladí“ McDavida přes pusu. Lídr kanadského bodování NHL musel zamířit s rozseknutým rtem na ošetření do kabiny.

Na trestnou lavici nicméně k rozčarování kouče Blue Jackets Johna Tortorelly musel právě nevinný Johnson. Trenérský divočák se taky pořádně čertil, nebylo mu to ale nic platné, rozhodčí svůj verdikt nezměnili a Lucic k tomu také přispět nechtěl...

„Olejáři“ nicméně čtyřminutovou přesilovku nevyužili, což se nakonec ukázalo jako zlomový moment celého zápasu. Brzy nato totiž Sam Gagner srovnal na 1:1 a ve třetí třetině Columbus nepříznivý vývoj duelu definitivně otočil.

„Myslím, že první dvě tři minuty té přesilovky jsme předvedli fantastický výkon, pak byl úžasný Bobrovskij,“ chválil Tortorella své svěřence. „Tady jsme to zlomili a našli půdu pod nohama,“ je přesvědčený trenér Blue Jackets, kteří natáhli vítěznou šňůru už na sedm zápasů.

 „Začalo se to tam otáčet. Z našich několika ztrát načerpali energii a od té doby to byl jiný zápas,“ připustil i jeho protějšek Todd McLellan. Edmonton, ačkoliv má v kádru nejproduktivnějšího hráče celé ligy McDavida, se tak dál hledá - nevyhrál už pět zápasů z posledních šesti.

A evidentně k tomu nepřispělo ani Lucicovo zatloukání. Jak by řekl nejeden seriálový hrdina: Karma je mrcha...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud