Tomáš Vrábel
30. dubna 2015 • 15:59

Podívejte se do české šatny na MS. Jágr si vybral místo jako první

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým den před startem domácího mistrovství světa odhalil své zákulisí. Nechal nahlédnout do své šatny, která zabírá přibližně deset místností. „Je velkou výhodou, že šampionát je doma. Máme velké prostory, navíc není problém cokoli sehnat či zařídit,“ přiznal novinářům kustod Zdeněk Šmíd.



Kabinu, kde se hráči převlékají do výstroje, zdobí koberečky se státními znaky. Uprostřed je stůl, kde se nachází ovoce, sušenky, izolepy a podobně.

Hráči jsou rozmístěni tak, jak si sami přáli. „Po utkání v Brně jsme se ptali kluků, kdo s kým by chtěl sedět. První bylo, že jsme se zeptali Jardy Jágra . Od toho se to odvíjelo dál, aby byli spolu kluci, kteří se znají z klubů,“ přiblížil Šmíd.

Jágr měl podle prvního plánu sedět vedle Martina Ručinského, ten ale nominaci odřekl kvůli zdravotním problémům. Přitom už měl připravenou i helmu se svým číslem 26, tu však kustodi museli odložit do skladu. Místo vedle ‚68‘ tak má bek Michal Jordán. „Nemyslím si, že by to Jardu rozhodilo, to spíš jestli nebude rozhozený Michal,“ pousmál se Šmíd.

Kabině vládnou tři party, které sedí pospolu: slávistická ( Hertl , Sobotka , Červenka, Klepiš , Krejčík, Hejda), kladenská (Jágr, Smoleňák, Voráček, Pavelec ) a pardubická (Radil, Čáslava, Koukal, Nakládal). „Samozřejmě se špičkuji. Hodně slyšet je Radek Smoleňák,“ přiznal Šmíd.

Nástěnka s pokyny pro české reprezentantyFoto Pavel Mazáč (Sport)

Co jsou nápoje určené hráčům z nástěnky?

BCCA je aminokyselina, Reneger je jontový nápoj, Brutus je energetický stimulant, Protein obsahuje proteninové enzymy

Zásoby sladkostí pro české reprezentanty
Zásoby sladkostí pro české reprezentanty

Vedle sebe sedí i bratři Kovářové – útočník Jan a brankář Jakub. „Jsou jak siamská dvojčata,“ usmál se kustod a masér.

Při návštěvě měl plné ruce práce Petr Ondráček, jenž brousil brusle. „Jedna je v pohodě, to jde rychle, ale když jich máte třicet, tak to zabere třeba i dvě hodiny,“ popsal svoji náplň práce. Reprezentace má dokonce speciální brusku. „To kvůli Jágrovi, tahle bruska se v Česku nedělá. Půjčili jsme si ji na Kladně. Kromě Jardy ji používá třeba i Martin Erat,“ dodal Ondráček.

Domácí šampionát je velkou výhodou z toho pohledu, že český tým má největší a nejkomfortnější kabinu. K dispozici mají trenéři i hráči vlastní místnost, kde se převlékají do civilu, saunu, bazén s teplou i ledovou vodou. „Tam chodí po zátěži, aby odbourali kyselinu mléčnou – únavu,“ popsal Šmíd.

Pro hráče je připraveno velké množství sušenek, ovoce, iontových nápojů a podobně. „Ani nelze určit, kolik toho přesně je. Jsou to kvanta,“ pravil Šmíd. V lednici jsou však i uzeniny. „To je pro catering,“ pousmál se Šmíd. „Kluci chtějí hlavně lehká jídla: těstoviny, krůtí a kuřecí maso a podobně,“ doplnil.

Kustodi do O2 Areny přijíždějí asi o dvě hodiny dřív než hráči a opouštějí ji o dvě hodiny později než tým, někdy i déle. „Jezdíme sem v době, kdy lidé ještě nevstali, a odjíždíme, kdy už zase spí,“ shrnul to Šmíd.

Důležitou roli v šatně má i hudba. Před zápasy budou z reproduktorů hučet rockové písničky hlavně od Kabátů, jinak české popové hity… „Hana Zagorová, Michal David, Karel Gott, Helena Vondráčková… Prostě klasika, kluci si to vybírají sami,“ přiblížil Šmíd.

Šampionát ještě nezačal, přesto má Šmíd jasno, co bude dělat 18. května – den po finále. „Přece slavit,“ smál se na závěr návštěvy.

Voráček otevřel fanzónu, Jágr na střeše vtipkoval
Video se připravuje ...

Unikátní reportáže ze zákulisí šampionátu: Každý den na iSport.cz
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud