Adam Sušovský
23. dubna 2016 • 19:55

Fraška v Euro Hockey Tour! Češi hráli s Finskem bez časomíry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOUVOLY | Příprava na mistrovství světa a zároveň zápas Euro Hockey Tour se změnil ve velkou frašku. Čeští hokejisté prohráli s Finskem 1:4 zápas, který se celou dobu hrál bez fungující časomíry v hale.



Neuvěřitelnou ostudu pořadatelů nechápali zmatení hráči, diváci se jim často smáli. „Doteď jsme hráli tuhle soutěž v krásných městech: Tak až to budeme hrát v Čechách, můžeme to chystat klidně do Žďáru,“ poznamenal ironicky Petr Koukal, že Finové v Kouvole udělali celému podniku ostudu.

Časomíra zápasu zhasla na kostce nad ledem před úvodním vhazováním, během první třetiny neměli o čase ponětí ani diváci u televize. A už vůbec ne samotní hráči. Jak Finové tak Češi byli v některých momentech na ledě pořádně zmatení. „Vůbec jsem to nepochopil. Na mezinárodní scéně by se to nemělo stát,“ řekl Jiří Sekáč, střelec jediné české branky.

Nad tím, jak se vůbec něco takového v utkání předních hokejových zemí v prestižním podniku Euro Hockey Tour může stát, se ale podivovali i další hráči včetně trenéra Vladimíra Vůjtka.

Čas se hlásil o přerušeních

Pořadatelé frašku hasili hlášením aktuálního času v reproduktorech během každého přerušení hry, jenže ani to hráčům nestačilo. Problémy vznikaly zejména na koncích přesilovek a třetin. Po uplynutí prvních dvaceti minut Finové ještě chvíli dál útočili, než hráči i rozhodčí zaznamenali hlášení rozhlasu.

„Já jsem furt hrál. Vůbec jsem nevěděl, co se děje. A najednou jsem viděl, jak jdou všichni do kabiny,“ popsal situaci Pavel Francouz. Podobně zmateně vypadali hráči i na konci druhé dvacetiminutovky, to už se smáli i diváci v aréně.

„Čas hlásili zvláštní angličtinou během každého přerušení, takže jsem to někdy pochytil a někdy ne. Když jsme hráli třeba přesilovku, tak to bylo docela nepříjemné. Koukal jsem, kdy si stoupne jejich vyloučený hráč, aby nám neunikl do brejku,“ řekl Francouz.

Kolik zbývá?

Místy o čase hráči na ledě debatovali i se soupeři. Jako třeba ve druhé třetině Jiří Sekáč s Leo Komarovem. Oba útočníci nejprve prohodili pár slov, pak požádali rozhodčí, aby šel čas zjistit. Za několik vteřin totiž měla končit česká přesilovka a ani jeden tým nevěděl, jakou taktiku má při vhazování zvolit.

„Musíte to vědět. Taky vám tam může ten hráč vyskočit z trestné za zádama a vy budete jenom koukat,“ řekl Sekáč, který si hned po prohraném buly srazil střelu Finů od modré za záda vlastního brankáře. Domácí přidali zlomový gól na 3:1 těsně před koncem oslabení.

„Je to nepříjemné a nemělo by se to stávat. Člověk chce vědět, kde v tom zápase je. Čas je v hokeji jednou z nejdůležitějších věcí,“ lamentoval Sekáč po bláznivém zápase.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud