Martin Hašek
30. září 2016 • 21:54

Hejnová a rozchod s koučem: Když změna, tak v pravý čas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná mistryně světa je bez trenéra. Zásadní informace o současném stavu překážkářky Zuzany Hejnové působí šokantně, ale v citlivé situaci je tu jedna výhoda. Lepší načasování by atletka se svým bývalým trenérem Daliborem Kupkou pro rozchod nenašli.



Skončila olympiáda, Zuzana Hejnová po těžké sezoně, jejíž většinu kvůli bolavé achilovce nemohla závodit, vybojovala čtvrté místo. Na první pohled tu nebyl problém. Jenže první pohled mate a Hejnová krátce po Hrách na Dukle oznamuje rozchod s trenérem.

Tentokrát byla zřejmě iniciativa na straně kouče, ale v něčem je to podobá situace jako před čtyřmi lety. Tehdy se Hejnová vrátila z olympiády v Londýně s bronzem, mohla být spokojená. Jenže ve svém rozhodnutí o odchodu ze své tehdejší tréninkové skupiny Rychlých holek se utvrdila už dávno předtím.

Tentokrát byl zjevně osobní vztah trenéra a závodnice příliš problematický, i když na dráze to víceméně klapalo.

V tak vrcholně individuálním sportu, jakým je atletika, ale přitom rovnováha osobností hraje důležitou roli. Do jistého okamžiku do neutrality závodní dráhy problémy mimo ní nezasahují. Po překročení hrany ale už není návratu.

Možná v tom se dá hledat podobnost s odchodem oštěpařky Barbory Špotákové z rozjeté skupiny rekordmana Jana Železného. Tohle je jinak svébytný případ. Možná je to škoda, ale život je takový. Hejnová teď musí dobře zvážit, co dál. V každé sezoně, kterou si ještě prodlouží kariéru, může dokázat velké věci.

Valenta se ptá Hejnové: Jak vypadají atletické pařby?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud