Pavel Janega
13. dubna 2016 • 13:31

Jak kamarád nevěřil Ronaldově DNA i Švancarovi. A prohrál

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhraje Wolfsburg, nebo nevyhraje, ale postoupí. Fakt, tutovka, přesvědčoval kamarád všechny u stolu. Včetně mě. Samozřejmě si na tento tip vsadil. Ne málo. Tisíc korun, blázen. Pyšně pak mačkal tiket v ruce nad půllitrem plzeňské dvanáctky. A zvedal ho nad hlavu. "Teď to přijde, hoši. Ronaldo skončí v slzách," řekl ještě, než Česká televize přepnula obraz do Madridu. No, nepřišlo to...



Nepřesvědčil jsem ho já ani Václav Pilař s Petrem Švancarou v televizním studiu. "Hotovo bude poločase," zaznělo tam. "A rozhodne Ronaldo ," měl jasno bývalý útočník Zbrojovky Brno. Jak jednoduché a předvídavé. "Ne! Ne!" povzdychl si kamarád dvakrát během krátké doby, neboť dvougólový náskok Wolfsburgu umazal Cristiano Ronaldo za sedmnáct minut. Tak rychle!

Kamarád nadával. Na obranu Wolfsburgu. Před první brankou nestála Ronaldovi v cestě, jako by bránit ani nechtěla. "Je to koupený," začal jsem poslouchat konspirační teorie. Real Madrid vedl 2:0, bylo nadmíru jasné, že vstřelí třetí gól a o postup nepřijde. Kvalita byla na jeho straně. A skutečně, slavná značka CR7 završila hattrick. Opět dokázala, proč je ceněna na miliardy. A tiket za tisícovku šel pod stůl. Na několik kusů...

"Střílení branek mám zakódované v DNA," nechal se Ronaldo slyšet po zápase. V tomto ročníku Ligy mistrů vstřelil už šestnáctů gólů v deseti zápasech. Umíte si představit, že by jeho úlohu a odpovědnost vzal na svá bedra někdo jiný z "bílého baletu"? Já ne. Proto jsem nikdy nechápal spekulace o jeho odchodu jenom proto, že fanoušci byli párkrát naštvaní na jeho přístup.

Nebýt Ronalda, nebyl bych si postupem Realu tak jistý. Třeba by to zvládl, to nevylučuji, ale jen CR7 mě utvrzoval v přesvědčení, vlastně i Švancaru, že on rozhodne. Že je zárukou vstupenky Realu Madrid do semifinále Ligy mistrů.

Až jednoho dne Ronaldo změní klub (nebo ukončí kariéru), zkrátka až o něj Real přijde, nějakou dobu zase potrvá, než nalezne hráče jeho kalibru. Možná že se nikdy nenajde, on a Lionel Messi jsou jedineční, nejlepší ve fotbale. I v jeho historii, troufám si tvrdit.

Do té doby bych na Wolfsburg nevsadil ani korunu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud