Pavel Ryšavý
6. května 2016 • 09:40

Myslet na medaili z MS hraničí s bláznovstvím. Ale doufat v zázrak je povoleno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct let se čekalo na titul hokejového mistra světa. Pak přišla zlatá Vídeň a od roku 1996 se jedna věc podstatně změnila. Od té doby věříte, že uvidíte kapitána národního týmu, jak se mazlí s pohárem pro světového šampiona, že Česko vyhraje poslední zápas turnaje. Před začátkem mistrovství světa v Rusku je ale lepší být mnohem víc při zemi.



Národní tým nemá roli spolufavorita, odletěl s tím, že může spíš překvapit. Medaile se čekají od jiných. S tím je potřeba se smířit.

Ne, tentokrát nemůžete nasazovat psí hlavu trenérům, že si špatně vybrali. Vzali do Ruska ty nejlepší, co byli zdraví a měli chuť. Tým je také mladší než v minulosti, méně zkušený.

Když si projedete soupisky, je ta česká vedle Finska, Ruska nebo Kanady na jména o dost skromnější. Jako kdybyste vedle sebe postavili zaoceánský parník a rybářskou bárku, do které sem tam teče.

Takže hrozí průšvih?

Nemusí. Ona totiž ta rybářská bárka třeba umí přežít bouři, nějaké to vědro vody v podpalubí ji nesemele. Zato parník se může ve vlnách otočit dnem vzhůru...  

Mladý Vůjtkův tým nemá jenom mínusy. Jsou v něm sehrané vazby z Euro Hockey Tour a chlubí se spoustou hráčů, co v pohodě zamknou svoje ego do skříně ve prospěch týmu. To je pro turnaj typu mistrovství světa možná nejdůležitější. A znáte to, když se pak zblázní brankář...

Takže myslet teď na medaili hraničí s bláznovstvím. Ale doufat v zázrak? To je povoleno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud