17. července 2009 • 17:27

Armstrong: Kontroly v šest? To už je příliš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký cyklista Lance Armstrong prohlásil, že už má dost časného vstávání kvůli nečekaným dopingovým kontrolám. Komisaři jezdce budí v šest ráno, což už je podle sedminásobného vítěze Tour de France příliš.



"Když vás vzbudím v šest ráno, hodíte po mě kus nábytku. Nemohou nás před horskou etapou budit v šest ráno. Je tu přece lidský aspekt a čeho je moc, toho je příliš," zlobil se sedmatřicetiletý člen stáje Astana.

Právě jeho tým je prý kontrolován častěji než ostatní. Navíc se nechala francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová slyšet, že při jedné náhodné kontrole v Andoře nebyli jezdci na hotelových pokojích.

"Myslím, že je v tom trochu politiky. Když bude vynášet takovéhle poznámky, přiláká to samozřejmě pozornost. Možná to posílí jejich odhodlání bojovat proti dopingu. Ale říkám znovu, my nejsme nikdy pozitivně testováni," dodal třetí muž průběžné klasifikace.

Armstrong nechtěl být konkrétní při vysvětlování situace, která v sobotu při kontrole nastala a která vyvolala vlnu kritiky. "Když mi zaťukají na pokoj, vylezu a dám jim krev. Ale nebudu stát u okna, vyhlížet je a čekat v pokoji, dokud nepřijdou," odvětil Armstrong.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud