Ivana Jakoubková
9. července 2015 • 21:40

Po 14 letech má následovníka: O Štybarovi ještě uslyšíme, ví Svorada

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v roce 2001 Ján Svorada proťal jako první cílovou pásku závěrečné etapy Tour de France na Champs Elysées, netušil, že na další český triumf se bude čekat dlouhých 14 let. Až teď ho napodobil Zdeněk Štybar, který vyhrál šestou etapu letošního ročníku nejslavnějšího cyklistického závodu. „Bylo to skvělé dívat se na jeho úspěch,“ gratuloval na dálku Ján Svorada.



„Vždycky je fajn vidět české reprezentanty na stupních, bylo to velmi příjemné,“ řekl pro deník Sport Svorada, který si na Tour připsal celkem tři etapové triumfy. Ten poslední právě v roce 2001 v prestižním spurtu v závěrečné etapě.

„Nějaká doba už, pravda, uplynula, ale teď jsme ve velmi dobré konstelaci. Máme několik výborných závodníků, kteří můžou dělat dobré výsledky, a Zdeněk je jedním z nich. Jsem rád, že se to konečně povedlo, a doufám, že v tomto směru budeme pokračovat i dál,“ věří Svorada.

Podle něj Štybar není typ závodníka, který by mohl útočit na nejvyšší pozice v celkové klasifikaci, stejně jako celý tým Etixx-Quick Step. „Myslím, že se budou spíš snažit vyhrát co nejvíc etap, a zřejmě pro ty spurty jako takové tam bude specialista Cavendish, ale ostatní etapy, těžší dojezdy nebo popřípadě uniky, to by mohla být Zdeňkova parketa,“ řekl v rozhovoru pro páteční Sport.

„Je vidět, že má velmi dobrou kondici a pokud bude mít štěstí, ještě by mohl přidat letos nějaké další vítězství,“ věří Svorada, že u jednoho úspěchu nemusí zůstat. Navíc triumf v Le Havru prý Štybara rozhodně nabil sebevědomím.

„On si loni zažil spoustu smůly a pádů, já doufám, že tohle nepříjemné období už překonal. Je vidět, že se tím nenechal vykolejit a letos od začátku sezony je perfektně koncentrovaný na výkon. Vyhrál velký závod v Itálii (Strade Bianche), teď etapu na Tour, to mu určitě dodá sebevědomí. Ještě o něm uslyšíme!“ prorokuje Svorada.

VIDEO: Podívejte se na závěr 6. etapy

Zdeněk Štybar se raduje z triumfu v šesté etapě Tour de France
Zdeněk Štybar se raduje z triumfu v šesté etapě Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud