14. června 2012 • 13:44

Na golfovém turnaji budou hrát olympijská vítězka i máma tří dětí

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězda po rodinné tragedii. Olympijská vítězka v moderní gymnastice. Máma tří dětí. Zajímavé jsou příběhy golfistek, jež budou příští týden od 22. června startovat na Raiffeisenbank Prague Golf Masters, turnaji Ladies European Tour (LET) na hřišti Albatross nedaleko Prahy.



Anglická hvězda Melissa Reidová přislíbila účast, přestože ji zasáhla rodinná tragedie. Nedávno na následky autonehody při cestě na turnaj do Německa zemřela její matka, otec je vážně zraněný.

„Může se kdykoli odhlásit, ale potvrzovala účast s tím, že si vymínila, že nebude hrát Pro-Am a přijede až těsně před turnajem, což je pochopitelné,“ uvedl promotér turnaje Robert Klotz.

Startovní pole klání s dotací 250 tisíc eur (asi 6,4 milionů korun) je lákavé nejen díky Reidové. Patří do něj doživotní členky LET Švédka Helen Alfredssonová či Angličanka Laura Daviesová. Je v něm dvacet vítězek turnajů evropské tour. „To je skoro dvojnásobný počet oproti loňsku,“ pochvaluje si Klotz. „Máme 53 hráček z první evropské osmdesátky.“

Tváří turnaje je Němka Caroline Massonová. Dorazit by měla i Věra Šimanská, olympijská vítězka v moderní gymnastice ze Sydney 2000, jež začala hrát golf před šesti lety. Českému poli dominuje sedmnáctiletá Klára Spilková, loni na turnaji devátá.

„Je strašně talentovaná, ukázala, že mladší člověk dokáže velké věci,“ říkala o ní další česká profesionálka Daniela Proroková. Ta startuje na divokou kartu stejně jako čtyři české amatérky či profesionálka Barbora Barcalová, matka tří dětí.

„O děti se snažím starat tak, že je vodím s sebou na golf,“ říká Barcalová, jež má dcery ve věku sedm, pět a dva roky. Jen ta nejmenší zatím nehraje. Při cestování na turnaje jí pomáhají i chůvy. „Ani mi tolik nevadí, že děti nechávám doma a jedu na turnaj,“ říká se smíchem.

Dcery ji loni při Prague Masters doprovázely. „Šly se mnou druhý den celou osmnáctku a dodneška mi říkají, že doufají, že zase nehraju ten turnaj, kde musejí jít osmnáct jamek, že je to strašné. Ale uvolí se a půjdou zase.“

Golf je pro ni spíš drahým koníčkem než výdělkem. „Za něco se utrácet musí. Jak vydělávám? Nechci na to odpovídat,“ říká právní koncipientka, jež plánuje na podzim advokátní zkoušky. „Čím je člověk starší, tím hůř je to těžší, ze školy si toho tolik nepamatuje. Ale golf budu hrát dál.“

Raiffeisenbank Prague Golf Masters

Co: Turnaj Ladies European Tour

Kdy: 22. až 24. června

Kde: hřiště Albatross ve Vysokém Újezdu

Hvězdy: Melissa Reidová, Helen Alfredssonová, Laura Daviesová a další, z Češek Klára Spilková

Televize: sestřih každý den ve 23.15 na ČT4 na 40 minut hned po fotbale

Vstupenky: v síti Ticketstream - permanentka na všechny tři dny 600 korun v předprodeji (1100 na místě) pátek: 150 (300) korun, sobota a neděle vždy 250 (500) korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud