16. října 2014 • 11:00

Nebezpečný Taxis? V Austrálii zemřely DVĚ mladé žokejky!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v Česku se po Velké pardubické mluví o smutném konci klisny Zulejky a zranění žokeje Bartoše, australský dostihový sport řeší daleko závažnější problémy. Během týdne tam totiž tragicky zemřely už dvě dostihové jezdkyně. Šéf Australské dostihové rady nicméně tvrdí, že bezpečnostní standardy na závodištích jsou v zemi lepší než kdykoli dříve.



První fatální nehoda se stala v pondělí, kdy po po pádu z koně během tréninkové jízdy zemřela šestadvacetiletá Carly-Mae Pyeová. Druhá tragédie se odehrála ve středu přímo v dostihu, v němž se stal osudným pád z koně devatenáctileté žákyni Caitlin Forrestové.

Ta se udeřila o bariéru a pak dostala několik zásahů od koní za ní. Při leteckém převozu do nemocnice byla částečně při vědomí a reagovala na okolí, později se ale její stav dramaticky zhoršil a v noci zemřela.

Šéf Australské dostihové rady Peter McGauran dnes uvedl, že stále pokračuje snaha o maximální vylepšení bezpečnosti na dostihových drahách, nicméně podle něj je sport mnohem bezpečnější než v minulých letech. Přispívají k tomu například plastové zábrany kolem tratí.

"Bezpečnost je lepší než kdykoli dřív, ale s rychle běhajícími koni, kteří váží 500 až 600 kilogramů, jsou žokejové prostě stále v ohrožení," uvedl McGauran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud