12. srpna 2016 • 11:16

McGregor se chystá na odvetu s Diazem. Za přípravu utratil 7 milionů

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Březnový duel nevyšel podle jeho plánu. Irský bojovník UFC Conor McGregor tehdy v hojně sledovaném zápase nestačil na Nata Diaze, o váhovou kategorii těžšího bojovníka. Už za týden čeká oba bijce očekávaná odveta, na kterou se McGregor připravoval poctivě. A utratil kvůli tomu spoustu peněz.



Na odvetu s Natem Diazem čekal dlouho. Z původně plánovaného zápasu ho šéf UFC vyškrtl, protože odmítl dojet na tiskovou konferenci. Musel tak počkat o pár týdnů déle, přesto se v noci ze soboty na neděli (20. srpna) ve velterové váze s Diazem utká znovu.

První vzájemný zápas proběhl v březnu tohoto roku. Irský šampion však souboj nezvládl a Diaz mu uštědřil první porážku v UFC kariéře, když ho ve druhém kole donutil škrcením zápas odklepat. Na odvetu se však snažil připravit poctivě a nejlépe jak mohl. Přiznal však, že ho to stálo hotové jmění.

"S tělocvičnou, auty, dopravou, letenkami a ubytováním... Odhaduji to na přibližně 300 tisíc dolarů (7,3 milionu korun)," odpověděl McGregor na otázku, kolik ho příprava na nadcházející duel stála. "Je to hodně, hodně drahé, ale to co dělám, je velké. Takže ve výsledku to zase tolik není," vysvětlil svůj postoj.

Peníze podle všeho utratil kromě již zveřejněných položek také za spoustu zaměstnanců. Kromě dvou hlavních koučů totiž platí také masérku, kondičního a pohybového trenéra, nutričního terapeuta a spoustu špičkových sparingpartnerů. A jak se před zápasem cítí? "Některé věci jsem změnil. Na trénincích jsme dřeli každý den jen na tenhle zápas. Je to taková válka pro mě," řekl. 

Utracené peníze ho však ve výsledku moc trápit nemusí. Podle oficiálních informací by měl za zápas inkasovat milion dolarů (24 milionů korun), částka se však ještě rapidně navýší po vypočtení nezveřejněných bonusů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud