14. srpna 2016 • 05:10

SOUHRN LOH Rio, 8. den: Tři bronzy! Synek, Kvitová a duo Š+S slaví medaile

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšný den v Riu! Česká výprava slaví další tři bronzové medaile z olympijských her. Jako první ji dnes vybojoval ve skifu Ondřej Synek, další přidala ve dvouhře teniska Petra Kvitová. A úspěšný den završilo vítězství páru Lucie Šafářová a Barbora Strýcová v českém souboji o třetí místo. Na atletické dráze se dařilo českým tyčkařům. Jan Kudlička a Michal Balner postoupili do finálového klání. Program sobotního dne zakončil plavcký král Michael Phelps, jenž vybojoval a americkou štafetou své 23. olympijské zlato. Sobotní olympijské dění jsme sledovali ONLINE, projděte si všechny důležité momenty dne.



AKTUALIZOVAT

5:10 Fotbalisté Brazílie porazili Kolumbii 2:0 a dvě výhry je v Riu dělí od olympijského zlata, na které zatím nedosáhli. V semifinále je čeká Honduras.

4:33 Belgičanka Nafissatou Thiamová nečekaně vyhrála na OH v Riu sedmiboj. Britskou obhájkyni prvenství Jessicu Ennisovou-Hillovou porazila o 35 bodů.

4:26 Postup! Oba čeští tyčkaři postoupili do olympijského finále. Jan Kudlička zdolal v kvalifikaci 570 centimetrů, Michalu Balnerovi stačilo 560 na první pokus.

Balner zvládl 530, 545 i 560 cm na první pokus, ale na 570 už neuspěl. To ho však nakonec mrzet nemuselo, předchozí čistý zápis ho zařadil na dělené desáté místo a vynesl mu postup do pondělního finále. Český rekordman a vicemistr Evropy Kudlička naproti tomu zdolal 560 cm až napotřetí, ale přes 570 se pak přenesl rovněž.

Kudlička prožil v kvalifikaci horkou chvilku, protože 560 dvakrát shodil a měl nůž na krku. "Vnitřně jsem byl přesvědčený, že to skočím," prohlásil Kudlička. Pochválil si i podmínky - bezvětří a teplotu "akorát". "Výkony tomu odpovídají," upozornil na devět mužů přes 570. "Ale finále bude úplně o něčem jiném," dodal.

4:17 Na závěr kariéry opět zlatý! Americký plavec Michael Phelps získal díky triumfu v závěrečné polohové štafetě na 4x100 m v Riu páté zlato. Celkově jich má rekordman na OH už 23. Více čtěte zde >>> 

Americký plavec Michael Phelps získal díky triumfu v závěrečné polohové štafetě na 4x100 m v Riu páté zlatoFoto reuters

4:10 Americké plavkyně vyhrály na olympijských hrách v Riu polohovou štafetu na 4x100 metrů. Stříbro získaly Australanky, na bronz dosáhly Dánky.

3:55 Ani jamajské sprinterce Shelly-Ann Fraserové-Pryceové se nepodařilo vyhrát na olympijských hrách jednu atletickou disciplínu potřetí za sebou. Zlato ze stovky v Riu získala její krajanka Elaine Thompsonová, která vyhrála finále časem 10,71 sekundy. Fraserová-Pryceová doběhla třetí, druhá byla Američanka Tori Bowieová.

3:44 Italský plavec Gregorio Paltrinieri triumfoval na OH na 1500 m volný způsob. Druhý byl Američan Connor Jaeger a třetí další Ital Gabriele Detti.

3:39 Dánská plavkyně Pernille Blumeová získala překvapivě zlato na 50 m volný způsob. Stříbro má Manuelová z USA a bronz Běloruska Herasimenjová.

3:33 Američan Jeff Henderson má olympijské zlato ve skoku do dálky. Výkonem 838 předčil o centimetr Luva Manyongu z JAR, obhájce Rutherford skončil třetí.

3:14 Vícebojařka Eliška Klučinová se před závěrečnou disciplínou sedmiboje posunula na 18. místo, oštěpem hodila 46,73. Belgičanka Thiamová má v čele náskok 142 bodů.

3:00 Britský vytrvalec Mohamed Farah získal třetí olympijské zlato. Třiatřicetiletý somálský rodák v Riu obhájil londýnský triumf v běhu na 10.000 metrů, ve finiši porazil Keňana Paula Tanuie o 47 setin sekundy. Pro bronz si doběhl Etiopan Tamirat Tola.

2:32 Fotbalisté Hondurasu porazili ve čtvrtfinále olympijského turnaje obhájce bronzu Koreu 1:0 a poprvé v historii postoupili do semifinále. Jedinou branku vstřelil v 59. minutě útočník Alberth Elis. V semifinále se utkají ve středu s vítězem duelu mezi domácí Brazílií a Kolumbií.

2:18 Do Ria odletěla poslední část české výpravy. Pětibojař David Svoboda se do Ria opravdu těší! 

Svoboda: Vítězství Lukáše Krpálka bylo dokonalé, setřáslo ze mě nervozitu
Video se připravuje ...

2:03 O druhé olympijské zlato pro Írán ze vzpěračských soutěží v Riu se postaral Sohráb Moradí vítězstvím v kategorii do 94 kg. Ve dvojboji vzepřel 403 kg.

1:44 Pavel Maslák nepostoupil do olympijského finále běhu na 400 metrů. Dvojnásobný halový mistr světa skončil v Riu ve svém semifinále třetí, ale ani jeho letošní maximum 45,06 sekundy mu na postup nestačilo. Rovněž před čtyřmi lety v Londýně skončil Maslák v semifinále. 

Pavel Maslák postoupil na olympijských hrách v Riu de Janeiro do semifinále běhu na 400 metrů. Více naFoto reuters

Letošní vicemistr Evropy v pátek těsně prošel z rozběhů, od vyřazení ho dělily dvě setiny. V semifinále se v cílové rovince prodral na třetí místo, z kterého ještě šlo postoupit časem, ale už v předchozím prvním běhu byli běžci na třetí a čtvrté pozici rychlejší. Celkově Maslák obsadil 16. místo.

Rozhovor s Pavlem Maslákem čtěte zde >>>

Jan Kudlička předvedl na Pražské tyčce skvělý výkonFoto Barbora Reichová (Sport)

1:12 Zatímco před čtyřmi lety získal olympijské zlato v soutěži diskařů Němec Robert Harting, letos v Riu se nečekaně radoval jeho mladší bratr Christoph Harting. Šestadvacetiletý debutant pod pěti kruhy přehodil posledním pokusem favorizovaného Poláka Piotra Malachowského a osobním rekordem si zajistil vítězství. 

0:55  Radek Štěpánek a Lucie Hradecká si zahrají v Riu o olympijský bronz. V semifinále smíšené čtyřhry podlehli americkým tenistům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4:6, 6:7. Jejich soupeři v boji o medaili dnes budou čtvrtí nasazení Sania Mirzaová a Rohan Bopanna z Indie.

Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou bojují o postup do fináleFoto ČTK

0:54 Olympijský turnaj tenistek vyhrála nečekaně Mónica Puigová a pro Portoriko získala historické zlato. Na turnaji jediná přemožitelka Petry Kvitové ve finále zdolala Němku Kerberovou 6:4, 4:6, 6:1.

0:15 Britské cyklistky obhájily na dráze olympijské zlato ze stíhacího závodu na 4000 metrů. Zároveň téměř o dvě vteřiny znovu vylepšily světový rekord - ten má nyní hodnotu 4:10,236 minuty. Na cestě do finále přitom dokázaly zastavit čas na 4:12,152.

Katie Archibaldová, Laura Trottová, Elinor Barkerová a Joanna Rowsellová-Shandová navázaly na londýnský triumf, kdy se však stíhačka žen jela ještě pouze ve třech na tříkilometrové trati. Tehdy byly součástí vítězného tria i Trottová, jež je první britskou olympioničkou s třemi zlaty, s Rowsellovou-Shandovou

0:02 Ruské šermířky potvrdily roli favoritek a ovládly olympijskou týmovou soutěž v šermu šavlí. Ve finále porazily Ukrajinu přesvědčivě 45:30. Druhou zlatou medaili získala v Riu individuální šampionka Jana Jegorjanová, spolu s ní tvořily vítězný tým ještě stříbrná medailistka z turnaje jednotlivkyň Sofja Veliká, Julija Gavrilovová a náhradnice Jekatěrina Djačenková.

23:03 Ve finále olympijského turnaje tenistů se utkají dva medailisté z minulé olympiády. Obhájce titulu Andyho Murrayho vyzve přemožitel světové jedničky Novaka Djokoviče Argentinec Juan Martín del Potro, který před čtyřmi lety v Londýně získal bronz. Murray v dnešním semifinále porazil 6:1 a 6:4 turnajovou čtyřku Japonce Keie Nišikoriho. Někdejší čtvrtý hráč světa Del Potro udolal po setech 5:7, 6:4 a 7:6 olympijského šampiona z Pekingu Španěla Rafaela Nadala.

21:32 Bronzové olympijské medaile z tenisové čtyřhry vybojovaly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. V českém duelu o třetí místo porazily 7:5 a 6:1 obhájkyně stříbra Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou. Česká výprava dnes získala již třetí bronzovou medaili. Celkově je to pátý cenný kov českých sportovců na hrách v Riu de Janeiro.

Výkon poraženého týmu ovlivnil zdravotní stav Hlaváčkové, která má po zásahu míčkem od Martiny Hingisové v pátečním semifinále zlomenou lícní kost. Na Hradecké zase byla znát únava z náročného programu. VÍCE čtěte ZDE >>>

České deblové dvojice se zdraví po konci souboje o třetí místo na olympiádě v RiuFoto Barbora Reichová (Sport)

21:22 Trošku smutná bronzová medaile pro Ondřeje Synka. Blog redaktora Sportu Martina Haška čtěte ZDE >>>

20:59 Bronzový úspěch Petra Kvitové na olympiádě v Riu prožívali i rodiče české šampionky. Článek si přečtěte ZDE >>>

20:52 Na OH nebude ani dálkařka Klišinová, jež měla být jedinou ruskou atletkou v Riu. IAAF ji po nových informacích vyloučila z her a arbitráž to potvrdila.

20:10 IAAF vyřadila podle agentury Reuters jedinou ruskou atletku Darju Klišinovou z olympijských her. Dálkařka se proti tomu okamžitě odvolala k CAS.

19:38 Sledujte český tenisový souboj o bronz mezi páry Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká ZDE>>>

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká hrály o třetí místo proti Strýcové se ŠafářovouFoto Reuters
19:23 Další česká medaile. Tenistka Petra Kvitová vybojovala na olympijských hrách v Riu de Janeiro bronz ve dvouhře. Česká jednička se oklepala z páteční semifinálové porážky s Portoričankou Mónicou Puigovou a v duelu o třetí místo zdolala Američanku Madison Keysovou po dvou hodinách a 15 minutách 7:5, 2:6 a 6:2. Šestadvacetiletá Kvitová získala pro samostatnou Českou republiku teprve druhou tenisovou medaili z dvouhry a navázala na singlový bronz Jany Novotné z Atlanty v roce 1996. Více čtěte ZDE>>>

Petra Kvitová slaví zisk bronzové medaile na OH v brazilském RiuFoto ČTK

18:39 Jak hodnotí skifař Ondřej Synek svoji bronzovou medaili? Rozhovor s českým olympionikem si přečtěte ZDE >>>

18:35 Tenistu Andy Murrayho dělí jediná výhra od obhajoby olympijského zlata. V semifinále porazil 6:1 a 6:4 Japonce Nišikoriho. Čeká ho Nadal, nebo Del Potro.

Andy Murray si zahraje o olympijské zlatoFoto Reuters

18:16 Olympijským vítězem v rychlopalné pistoli se stal Christian Reitz, který získal třetí německé zlato ve střelbě. Druhý byl Francouz Jean Quiquampoix.

18:08 Jamajčan Usain Bolt zahájil cestu za obhajobou prvního ze tří titulů hladkým postupem do semifinále stovky. Svůj rozběh vyhrál za 10,07, nejrychlejším mužem prvního kola byl s časem 10,01 jeho americký rival Justin Gatlin.

17:51 Tým ruských sportovců si stěžuje, že v olympijské vesnici opakovaně dochází k hanobení jejich vlajky. Akvabela Alexandra Packevičová novinářům řekla, že zástavu visící uvnitř ruského domu už dvakrát kdosi strhnul, zauzloval a pohodil na zem. Na sociálních médiích proti tomu okamžitě začali protestovat ruští fanoušci. Incidenty považují za provokace těch, kteří po zveřejnění rozsáhlého dopingového skandálu v ruském sportu volali po vyloučení všech Rusů z olympijských her.Šéf ruské výpravy Igor Kazikov ale emoce mírní a ujistil, že vše ve spolupráci s organizačním výborem vyšetří. Podle něho došlo k popisovanému incidentu jen jednou a nevyloučil, že mohlo jít jen o chybu uklízečky.

17:50 Sedmibojařka Kateřina Cachová se po skoku do dálky propadla na 20. místo olympijského závodu, Eliška Klučinová je hned za ní. Vede Thiamová z Belgie.

17:15 O bronzovou olympijskou medaili z Ria bojuje česká tenistka Petra Kvitová. Soupeřkou jí je Američanka Madison Keysová. Utkání sledujte ONLINE ZDE >>>

Petra Kvitová bojuje o bronzovou medailiFoto EPA
17:12  Olympijské zlato v hodu diskem vybojoval posledním pokusem (68,37 m) Němec Christoph Harting a napodobil triumf svého bratra Roberta z Londýna 2012.

17:10 Britské cyklistky i ve svém druhém vystoupení na dráze pod pěti kruhy v Riu de Janeiro vylepšily světový rekord ve stíhacím závodě na 4:12,152 minuty.

16:38  Závod osmiveslic na olympijské regatě v Riu de Janeiro vyhrála posádka Velké Británie a vybojovala třetí veslařské zlato pro Brity na hrách.

16:17 Závod ženských osmiveslic na olympiádě v Riu ovládly podle očekávání favorizované Američanky. Posádka USA navázala na triumfy z Pekingu a Londýna.

15:57 Skifařka Kimberley Brennanová z Austrálie se poprvé v kariéře stala olympijskou vítězkou. V Riu úřadující mistryně světa vylepšila bronz z Londýna.

15:43 Skifař Ondřej Synek získal bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Ve finále jej porazili Chorvat Martin a Drysdale z Nového Zélandu. VÍCE ZDE >>>

Dramatický souboj Mahého Drysdalea z Nového Zélandu a Chorvata Damira Martina rozhodla až cílová fotografie.Foto Reuters

15:31 Skifařka Miroslava Topinková Knapková vyhrála B finále olympijské regaty v Riu de Janeiro. Celkově tak skončila obhájkyně zlata z Londýna sedmá.

Foto 
15:30 Jistý bronz, přesto tento souboj o třetí místo na olympijském tenisovém turnaji v Riu si ještě včera určitě žádný český fanoušek nepřál. ČTĚTE ZDE >>>

15:25 Nešťastný okamžik semifinále olymijské čtyřhřy mezi Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou proti dvojici Hingisová, Baczinská přišel na konci prvního setu. Přečtěte si, co si o celém momentu myslí redaktor deníku Sport Jan Jaroch. ČTĚTE ZDE >>>

15:20 Ondřej Synek bojuje o olympijské zlato. Jeho závod sledujte na iSport.cz ONLINE ZDE >>>

15:00 Dominance amerického basketbalového Dream Teamu je pryč.  Blog zástupce šéfredaktora deníku Sport Adama Nenadála si přečtěte ZDE >>>

14:50 Smolný a dost pravděpodobně klíčový moment utkání semifinále ženské čtyřhry přišel poté, kdy Martina Hingisová trefila do oka Andreu Hlaváčkovou. Přečtěte si, co si o celé události myslí kouč Lucie Hradecké Jiří Fencl. ČTETE ZDE >>>

Andrea Hlaváčková byla po úderu hodně otřesenáFoto Barbora Reichová (Sport)
14:40 Badmintonistka Kristína Gavnholt prohrála v druhém utkání v základní skupině olympijského turnaje s Jing Yi Tee z Malajsie 20:22, 15:21. Po druhé porážce se tak sedmadvacetiletá česká reprezentantka s Riem de Janeiro loučí.

Gavnholt podlehla v úvodním utkání Japonce Akane Jamagučiové, a pokud chtěla pomýšlet na postup ze skupiny, musela proti Jing Yi Tee uspět. Malajsijka byla coby 29. hráčka světa žebříčkovou favoritkou, ale velkou šanci na zisk prvního setu měla o dvacet míst hůře postavená Gavenholt. Za stavu 20:18 však nevyužila po opatrné hře ani jeden setbol a soupeřka čtyřmi body otočila.

LOH Rio de Janeiro: Vrcholy sobotního programu
13:25 badminton základní skupiny: Gavnholt - Jing Yi Tee (Malaj.), 15:10 Koukal - Sasaki (Jap.)

14:30 veslování skif ženy - finále B: Topinková Knapková,15:00 veslování skif muži - finále: Synek (sledujte ONLINE ZDE>>>), 15:20 skif ženy

16:45 atletika sedmiboj ženy: Klučinová, Cachová, 17:00 100 m muži rozběhy

17:00 tenis dvouhra ženy, o 3. místo: Kvitová - Keysová (sledujte ONLINE ZDE>>>), 18:30 čtyřhra ženy, o 3. místo Hradecká, Hlaváčková - Šafářová - Strýcová (sledujte ONLINE ZDE>>>)

18:05 jachting rozjížďky Laser muži: Teplý, Laser Radial ženy: Kozelská-Fenclová

Neděle:

1:20 atletika tyč muži kvalifikace: Balner, Kudlička, 1:50 dálka muži finále, 2:25 10.000 m muži finále, 3:35 100 m ženy finále, 3:53 sedmiboj ženy 800 m

3:00 plavání závěrečný finálový blok

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud