Pavel Novotný
20. ledna 2016 • 19:15

31 es Plíškové? Bylo to k smíchu i pláči zároveň, říkala soupeřka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vytvořila nový rekord, soupeřku zasypala 31 nechytatelnými servisy, měla pět mečbolů, přesto odešla z kurtu jako poražená. Kristýna Plíšková zažila ve druhém kole Australian Open proti portorikánské tenistce Monice Puigové zápas, na který dlouho nezapomene. Bohužel měl pro českou tenistku smutný konec.



V prvním kole se třiadvacetiletá tenistka postarala o dokonalou senzaci, když z turnaje vyprovodila domácí hvězdu Samanthu Stosurovou. "Kristýna skvěle podávala, když potřebovala, trefila první servis a pro mě to pak bylo těžké," okomentovala nečekanou porážku a deset es Plíškové 27. hráčka světa.

To však nebylo nic proti tomu, co přišlo v duelu druhého kola. O dvě minuty starší ze sester Plíškových zasypala svoji o 62. míst lépe postavenou soupeřku neuvěřitelnými 31 esy, čímž vylepšila rekord Sabine Lysické z Birminghamu z roku 2015, který činil 27 nechytalených servisů.

Portoričanka Monica Puigová jakoby nemohla uvěřit, že Kristýnu Plíškovou nakonec zdolalaFoto Reuters

"V jednu chvíli jsem se musela opravdu začít smát, bylo to k pláči i smíchu zároveň, prostě neuvěřitelné. Nevěděla jsem, co s tím mám dělat," okomentovala příval es portorická tenistka.

První sadu vyhrála Plíšková 6:4, ve druhém měla hned tři možnosti na ukončení zápasu, ani jeden však neproměnila a druhý set ztratila v tiebreaku.

V rozhodující třetí sadě si obě tenistky držely servis, Kristýna si za stavu 7:6 vybojoval čtvrtý a pátý mečbol, opět ho však neproměnila. Po 2 hodinách a 22 minutách se z postupu do třetího kola radovala Puigová.

Víte, je mi úplně jedno, kolik jsem dala es. Klidně bych se spokojila s dvaceti, jen kdybych vyhrála," smutnila po zápase 114. hráčka světa.

Drtivému přívalu es se snažila Puigová čelit především pozitivním myšlením. "Snažila jsem se zachovat chladnou hlavu za každé situace. Bylo to moc těžké, měla jsem chvíle, kdy jsem toho měla dost. Pálila na mě jedno eso za druhým, pořád jsem se snažila uklidňovat a doufala jsem, že to nějak přečkám," popisovala "palbu" Češky vítězka.

V třetím kole se může Puigová spolehnout na to, že podobné smrští nechytatelných servisů od soupeřky čelit s největší pravděpodobností muset nebude. O snadné překážce si však může nechat jen zdát. Její soupeřkou bude vítězka Turnaji mistryň a čtvrtá hráčka světa Agnieszka Radwaňská.

REKORDY V POČTU ES (WTA)
POŘADÍ POČET ES JMÉNO KDY  
1. 31 Kristýna Plíšková 2016 (Australian Open)  
2. 27 Sabine Lisická 2015 (Birmingham)  
3. 24 Serena Williamsová 2012 (Wimbledon)  
3. 24 Kaia Kanepiová 2008 (Tokio)  
5. 23 Serena Williamsová 2012 (Wimbledon)  

 

Kristýna Plíšková bojuje s Monikou Puigovou z Portorika ve druhém kole Australian Open
Kristýna Plíšková bojuje s Monikou Puigovou z Portorika ve druhém kole Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud