12. září 2016 • 02:24

Wawrinka ve finále zlomil trpícího Djokoviče a ovládl US Open

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Stan Wawrinka slaví třetí grandslamový titul! V nádherném finále US Open porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterého trápily bolestivě rozedřené prsty na nohou, za téměř čtyři hodiny 6:7 (1:7), 6:4, 7:5 a 6:3. Jednatřicetiletý Wawrinka se stal nejstarším vítězem US Open od roku 1970, kdy v New Yorku triumfoval Ken Rosewall.



Wawrinka dotáhl první sadu do tiebreaku, ve kterém ovšem vládla světová jednička a ujala se vedení 1:0. Poté ale přišly velké chvíle švýcarského tenisty. Druhý set vyhrál 6:4, ve třetím sice přišel o náskok 3:0, ale pak vzal Djokovičovi servis za stavu 6:5 a k triumfu mu chyběl poslední set.

Hned poté Wawrinka Djokoviče opět brejknul, když se Srb po odehrání jednoho míčku s bolestivou grimasou chytil za levé tříslo či stehno a pak tento pohyb ještě několikrát zopakoval. Švýcar brejk navíc potvrdil čistou hrou a ujal se vedení 3:0.

Djokovič sice lehce pokulhával, občas se mu ve tváři objevil trpící výraz a zkazil několik podání, zvládl ale snížit na 1:3. Poté si vyžádal lékařský time out, ve kterém mu doktor nakonec ošetřil prsty na nohou, a dokázal Wawrinkovi následující game řádně znepříjemnit. Z 0:30 otočil na brejkbol, jenže při něm neuspěl, a když neproměnil ani dva následující, Švýcar vrácenou šanci využil a navýšil své vedení na 4:1.

V bolestech hrající Djokovič se nechal ještě jednou ošetřit a uhrál dvě hry při svém podání. Za stavu 3:5 pak dokonce vedl 30:0 a 40:30, ale Wawrinka se nenechal rozhodit, a když při jeho druhém mečbolu poslal Srb míček do autu, mohl si po téměř čtyřech hodinách potřetí začít užívat pocitu grandslamového šampiona.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 46,303.400 dolarů):
Muži:
Dvouhra - finále:
Wawrinka (3-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6:7 (1:7), 6:4, 7:5, 6:3.

Stan Wawrinka novým vítězem US Open
Stan Wawrinka novým vítězem US Open

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud