23. února 2015 • 08:37

Kvitová v Kataru: Tenis tady připomíná spíš badminton, říká o větru

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová začala trénovat v katarském Dauhá a nestačila se divit. Copak horké počasí, to zcela neustoupilo, i když některé dny na konci února jsou zde poměrně chladné. Hlavně se nad kurty prohrání čilý vítr. „Tohle tady z posledních let nepamatuji. O víkendu můj trénink nepřipomínal tenis, ale spíš badminton, cit pro míč tam nebyl,“ říkala před turnajem, který začíná i za účasti nejlepších českých hráček dnes.



Ještě nejméně jeden den má Kvitová na to, aby prostředí v Dauhá přivykla. V prvním kole má jako nasazená jednička volno, což je dobrý prostor pro vypilování detailů oproti minulému turnaji v Dubaji, kde světová čtyřka vypadla už ve 3. kole.

„Nebyl to snadný týden. Nehrála jsem svůj ideální tenis, neměla jsem dobrý den,“ řekla o trápení a třísetové porážce s Carlou Suarezovou Navarrovou. Skoro stejné vyjádření použila i pro hodnocení úvodních dvou měsíců nové sezony. V ní má titul z úvodního turnaje v Sydney, kde ve finále porazila krajanku Karolínu Plíškovou, ale taky brzké vyřazení na Australian Open. „Za titul jsem ráda, ale v Melbourne jsem od sebe čekala víc. Samozřejmě prioritou je dojít co nejdál na grandslamech. Mrzelo to hodně, ale takový je tenis,“ podotkla hráčka, jejíž nejbližším cílem je vyhrát potřetí grandslamový turnaj a stát se světovou jedničkou.

Otázky na to kolem ní nekrouží tak neodbytně jako před třemi lety, kdy se první hráčkou světa, rovněž na začátku sezony, málem stala. Chyběl jeden vyhraný zápas… tentokrát je Kvitová víc v klidu. Ale i na svůj případný útok na tenisový trůn v Dauhá odpovídala. „Řekla jsem, že jednoho dne chci být číslem jedna, ale neřekla jsem, že to bude letos,“ odrážela od sebe případný tlak. „K tomu je potřeba ještě hodně práce a já mám hodně co zlepšovat. Což je současně dobrá zpráva pro moje trenéry,“ mrkala okem.

V Kataru se v neděli večer zúčastnila jako jedna z předních hvězd hráčské party v luxusním hotelu Four Seasons, kde předávala i jednu z cen v tombole pro pozvané hosty. Teď ji čeká stěžejní část práce na kurtu a na něm hodně zrádný los: pro 2. kolo se jí rýsuje Jelena Jankovičová, bývalá světová jednička a nyní 23. hráčka žebříčku. Do 3. kola může dostat znovu Karolínu Plíškovou a v její čtvrtině pavouka je i její dubajská přemožitelka Suarezová Navarrová.

„Tak daleko se nikdy nedívám, ale legrační je, že s Jelenou (Jankovičovou) jsem tady prohrála vloni ve čtvrtfinále. To je pěkně těžký los, jestli postoupí s kvalifikantkou,“ upozornila Kvitová.

Z pavouka je pryč původně nasazená dvojka Simona Halepová, která se pouze přijela odhlásit pro zranění ze závěru turnaje v Dubaji.

Los českých hráček pro 1. kolo v Dauhá

Kvitová volný los
Plíšková kvalifikantka
Šafářová Stosurová (Austr.)
Záhlavová-Strýcová Lisická (Něm.)

Pondělní program Češek

cca od 15.30 Záhlavová-Strýcová Lisická (Něm.)
ne dřív než v 18.00 Šafářová Stosurová (Austr.)
(uvedené časy jsou SEČ)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud