6. září 2016 • 19:42

Kvitová je znovu bez trenéra. Ukončila spolupráci s Čermákem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová je podruhé v sezoně bez trenéra. Dvojnásobná wimbledonská vítězka a bronzová olympijská medailistka z Ria po návratu z US Open ukončila spolupráci s Františkem Čermákem.



"Po návratu z Ameriky jsme se s Františkem Čermákem domluvili na ukončení naší spolupráce. Konec US Open byl termín, který jsme si dali k rozhodnutí, jak dále pokračovat," uvedla Kvitová v tiskové zprávě pro média.

Bývalý deblista Čermák působil v roli trenéra Kvitové od půlky dubna, předtím byl v březnu jejím sparingpartnerem. Někdejší světová dvojka prožívá turbulentní rok, příliš se jí nedaří a bez kouče je podruhé. Po Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou a neměla kouče skoro tři měsíce.

Otázkou je, jak dlouho se bude připravovat sama a koho angažuje, jelikož už po rozchodu s Kotyzou uvedla, že chce pracovat s českým trenérem. "Zatím se budu připravovat bez trenéra jako na začátku sezony, což ale pochopitelně není konečný stav," uvedla.

Největším letošním úspěchem Kvitové je zisk bronzové medaile na olympiádě v Riu de Janeiro, kde byla se svým kondičním trenérem Davidem Vydrou. Na okruhu WTA si letos dvakrát zahrála semifinále a na US Open vypadla v osmifinále.

V žebříčku je Kvitová nyní šestnáctá a po pěti letech přišla o post české jedničky. Tou je aktuálně čtvrtfinalistka v New Yorku Karolína Plíšková .

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud