Michal Koštuřík
24. ledna 2019 • 17:40

Posila do útoku? Slovácko zkusí Nigerijce, který byl NEJ střelec MS U17

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Interesantní jméno bude bojovat o smlouvu v 1. FC Slovácko. Moravský klub na soustředění v Turecku, kam odletí zítra, otestuje schopnosti Macauleye Chrisantuse (28). Nigerijský světoběžník byl v roce 2007 nejlepším střelcem a druhým nejlepším hráčem MS do 17 let v Koreji, na šampionátu nastřílel sedm branek! Tím si vysloužil přestup za milion eur do německého Hamburku, kde vydržel pět let. Ovšem do prvního mužstva se napevno neprosadil. „Měl by nastoupit v nedělní a středeční přípravě,“ informoval pro isport.cz manažer Slovácka Veliče Šumulikoski.



Po štaci v Hamburku se Chrisantus objevil na hostování v Karlsruhe a ve Frankufrtu, na obou místech se mu ve druhé bundeslize střelecky dařilo. Následně zapsal angažmá v Las Palmas, tureckém Sivassporu, řeckém AEK Atény. V posledních letech se působil v menších klubech CF Reus, Real Murcia (Španělsko) a PAS Lamia (Řecko), loni v létě se upsal finskému HJK Helsinky. Teď to zkusí ve Slovácku, které hledá schopného útočníka. Trenér Martin Svědík má po návratu Jana Kuchty do Slavie k dispozici jen mladíky Tomáše Zajíce a Filipa Kubalu.  

Na soustředění do Turecka neodletí další adept na pozici hroťáka. Testovaný Haris Harba (30) má mít tři týdny pauzu kvůli bolavému svalu. Bosňana, jenž v české lize oblékal dresy Jihlavy, Hradce Králové a Zlína, však klub zatím neodepsal. „Dáme mu šanci, gól dát umí. Jen se do toho musí dostat. Od druhého září nehrál zápas,“ sdělil kouč Martin Svědík, jemuž do Beleku dorazí i posila na místo stopera. Jde o Chorvata. „Možná ho vezmeme hned, reference o něm máme,“ sdělil manažer Šumulikoski.

Slovácko se naopak rozloučilo se zkušeným záložníkem Jakubem Petrem, kterému po sezoně končí smlouva a novou mu nenabídlo. Olomoucký odchovanec dostal svolení hledat si nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud