16. května 2019 • 20:30

Stanciu opustil Arábii, chce ukončit smlouvu. Al Ahlí má finanční potíže

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci ledna opustil Spartu, velké fotbalové štěstí ale během čtyř měsíců v Al Ahlí zatím nenašel. A zřejmě už ani nenajde. Nicolae Stanciu podle rumunského serveru sport.ro opustil Saúdskou Arábii, ve svém klubu požaduje ukončení smlouvy. Důvod? Celek se prý dostal do finančních problémů a neplní závazky vůči svým hráčům. Bývalý záložník Anderlechtu či Steauy Bukurešť tak pravděpodobně bude hledat nové angažmá.



Takový vývoj kariéry si asi nepředstavoval. V lednu 2018 Stanciu přestoupil do Sparty, kde se okamžitě stal klíčovým hráčem. Střílel důležité (i krásné) góly, na podzim dokonce několikrát nastoupil s kapitánskou páskou. Jenže Letenským se výsledkově zrovna nedařilo, jejich největší konkurenti v boji o ligový titul si velmi rychle vypracovali nedostižný náskok.

Možná i proto Stanciu už po jediném roce v Praze neodolal lákavým nabídkám z arabského světa. První z Egypta ještě Sparta odmítla, na tu od Al Ahlí už ale reagovala kladně. „Nico od klubu obdržel nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nemohli a nechtěli konkurovat,“ vysvětlil před čtyřmi měsíci sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Nicolae Stanciu se na letišti v Džiddě fotil s příznivci Al Ahlí
Nicolae Stanciu se na letišti v Džiddě fotil s příznivci Al Ahlí

Movitý tým ze Saúdské Arábie měl údajně zaplatit zhruba 200 milionů korun, Stanciu by se stal třetím nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy. Podle informací Sportu se Al Ahlí ale ještě se Spartou ani nevypořádalo.

V Al Ahlí měl Stancia čekat i pohádkový plat, údajně až 2,5 milionu eur ročně (téměř 65 milionů korun).  Nakonec to ovšem zřejmě bylo trochu jinak. Rumunský server sport.ro přišel s informací, že reprezentační záložník se ve středu ráno rozhodl opustit Saúdskou Arábii a požaduje ukončení smlouvy. Tu původně podepsal na tři a půl roku.

Al Ahlí se nachází ve finančních problémech, stejný krok jako Stanciu už udělalo více hráčů, kteří čekají na výplatu. Tým přitom v současné sezoně ještě má na programu dva zápasy, v saudskoarabské lize mu patří páté místo.

Stanciu v dresu Al Ahlí stihl odehrát deset ligových utkání, v nichž vstřelil dvě branky. Několikrát se ovšem do sestavy vůbec nevešel. Jaká teď bude jeho další fotbalová budoucnost?

Stanciova roční epizoda ve Spartě: Krásné góly i zkrat v Plzni. Kdo ho nahradí?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud