22. května 2020 • 11:45

Jak používat granáty v CS:GO? Naše tipy vám pomohou se posunout dál!

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Granáty jsou stěžejní součástí série Counter-Strike již od verze 1.6. Jejich správné použití vás může posunout na vyšší úroveň. Vždyť nejlepší tým v historii CS:GO, Astralis, je známý především parádním užitím granátů. Za tím stojí mnoho hodin tréninku týmového, i invdividuálního. 



1) Kupujte granáty

Na nejnižších úrovních Counter-Strike: Global Offensive se často setkáváme s tím, že hráči granáty vůbec nekupují. Plejeři často berou dýmovnice a flashbangy jako vyhozené peníze. Při správném použití však můžou být často extrémně důležité a efektivní.

2) Naučte se, kdy granáty používat

Zástupci nižších divizí často vyhodí všechnu utility na začátku kola. Když už si je přeci koupí, tak je musí použít. Velká chyba. Granáty se musí používat chytře, nehodit flashbang přes rampu na A Miragi, jen abyste měli o jedno číslo ve statistice víc. Někdy jsou granáty nejpoužitelnější až na úplném konci kol. 

3) Dávejte si pozor, kdy vezmete granát do ruky

Málokdy si hráč přijde hloupěji, než když umře s granátem v ruce. Nejčastěji se tak děje v otevřených prostorech a 1v1 situacích. Zejména při 1v1 je použití granátů velice riskantní, vždy si musíte být jistí, že vám nehrozí zabití od protihráče. 

4) Naučte se pár lineupů na vašich oblíbených mapách

Je málo věcí, které dokáží frustrovat v CS:GO jako špatně hozený smoke. Spoluhráč vám zahlásí, že hodí dýmovnici na CT na Infernu, plní důvěry probíháte na site a zničehonic po vás začnou z obří díry střílet soupeři. Dobře hozené smoke granáty vám můžou na 10-15 sekund získat celý bombsite a vyhrávat kola.

Existují různé tréninkové mapy na Steam Workshopu, které si můžete stáhnout a díky nim se naučit spoustu užitečných granátů. Stejně tak existují desítky videí na YouTube. 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud