3. července 2020 • 10:00

ESL One Cologne v offline prostředí? Spíš fantazie než realita

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známý CS:GO redaktor Dekay přišel ve čtvrtek se smutnou, avšak očekávanou zprávou. ESL se snažilo v posledních týdnech dotlačit kolínský turnaj na LAN, což by bylo poprvé od zimního IEM Katowice. Jenže situace kolem koronaviru se nelepší takovou rychlostí, jak se možná v minulých týdnech doufalo a turnaj tak dost pravděpodobně bude odehrán online. 



ESL One Cologne patří mezi každoroční vrcholy CS:GO sezóny. Letos měl být turnaj ještě větší. Prize pool 1 milion dolarů, 24 nejlepších týmů celého světa. Tisíce fanoušků v Lanxess Arena. 

Jenže koronavirová krize sen o parádním turnaji rozbila. Od počátku bylo jasné, že fanoušci se do arény nepodívají, stále však žila naděje uspořádání soutěže na LAN. 

To se podle Dekaye a HLTV.org pravděpodobně nepodaří. „Vypadá to, že kvůli regulím Evropské Unie se nepodaří dostat hráče na jedno místo,“ uvedl nejmenovaný zdroj z ESL pro HLTV.org

Největším problémem by byly celky z USA a Brazílie, dvou koronavirem nejpostiženějších zemí. Hned 5 z 18 již oznámených týmů totiž pochází z nejohroženějších oblastí: 100 Thieves, Cloud9, Team Liquid, Evil Geniuses a FURIA. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud