8. listopadu 2021 • 15:30

Milion dolarů pro NAVI! Legendární tým ovládl největší turnaj historie

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se dočkali. Po dvou stříbrných Majorech se tým Natus Vincere vyšplhal na na nejvyšší stupínek. Stockholmská Avicii Arena se oblékla do žluté. Aleksandr „s1mple“ Kostyliev, nejlepší hráč historie CS:GO, si konečně došel pro svůj titul. A Nikola „NiKo“ Kovač dál čeká.



Největší turnaj v historii Counter-Strike: Global Offensive zná svého vítěze. Natus Vincere ovládli finálovou BO3 sérii proti G2 poměrem 2:0 a kromě trofeje pro šampiona PGL Majoru získali finanční odměnu ve výši jednoho milionu dolarů (21,8 milionů korun).

Finále bylo vykopnuto trochu překvapivě na mapě Ancient. G2 chtěli svého protivníka zaskočit, což se jim ze začátku zápasu také dařilo. Francouzsko-balkánská sestava šla do rychlého vedení, do konce první poloviny už však kormidlo úvodní mapy přebrali NAVI.

Ani parádní playe od jednotlivců G2 nakonec nestačily. Ancient šel ve prospěch východoevropského mančaftu. Šlo se na Nuke, domovskou základnu NAVI. Ti vyhráli před finále sedmnáct špílů na Nuku v řadě. Mnozí už vyhlašovali vítěze. G2 přeci nemohou potrápit nejlepší tým světa na jejich nejúspěšnější mapě.

Jenže to se pořádně přepočítali. G2 vlétli na svého protivníka a po vyhraných pistolkách v druhé polovině zápasu vedli již 11:5. Náskok si drželi až do stavu 14:7. V tu chvíli ale NAVI nahodili motory a začal mocný comeback. Zmar G2 pak dokonal NiKo, který v extrémně důležitém momentu doplatil na nervozitu a netrefil svého největšího soka.

Těsně před první ránou NiKo pohnul crosshairem doleva, druhý výstřel přišel příliš brzo a tudíž byl nepřesný. Obrovská smůla pro jednoho z nejlepších aimerů a Deagle hráčů v CS:GO.

Natus Vincere každopádně využili zaváhání soupeře, dotáhli zápas do prodloužení a v něm zakončili divokou jízdu PGL Majorem. 22:19, 2:0 a NAVI mohli pozvednout trofej pro šampiony.

Rusko-ukrajinská sestava odehrála na největší akci v historii Counter-Striku dvě BO1 a čtyři BO3 série. Z deseti map vyhrála všechny, poprvé za osm let pořádání Majorů neztratil vítězný celek ani jediný zápas.

Hlavním příběhem švédské akce ale byla korunovace krále. S1mple se konečně dočkal. Nejlepší hráč, který kdy vkročil na CS:GO servery, dostal svou odměnu.

Finální souhrn PGL Majoru

Konečné pořadí
1. Natus Vincere (1 000 000 $)

2. G2 Esports (300 000 $)
3. - 4. Gambit Esports (140 000 $)
3. - 4. Heroic (140 000 $)
5. - 8. Vitality (70 000$)
5. - 8. FURIA (70 000$)
5. - 8. Virtus.pro (70 000$)
5. - 8. Ninjas in Pyjamas (70 000$)

HLTV MVP: Aleksandr „s1mple“ Kostyliev

Nejvyšší HLTV 2.0 Rating: Aleksandr „s1mple“ Kostyliev (1.47)

Nejsledovanější zápas: Natus Vincere vs. G2 - 2 569 841 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud