19. března 2022 • 08:00

MOUZ sáhli do sestavy, nastupuje naděje z akademie. Nefér a zbrklé rozhodnutí, reaguje NBK-

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva o změně v sestavě MOUZ přišla jako blesk z čistého nebe. Německý klub oznámil, že se do hlavní CS:GO sestavy posouvá z akademie Jon „JDC“ de Castro. Naopak na lavičku usedá Francouz Nathan „NBK-„ Schmitt.



Tým se po nevydařené patnácté sezóně ESL Pro League rozhodl pro změnu, o které informoval v pátek odpoledne. Do sestavy, v níž se nachází i slovenský hráč David "frozen" Čerňanský, tak sahá jen několik týdnů před kvalifikačním RMR turnajem na květnový CS:GO Major v belgických Antverpách.

„Po zklamání v EPL se nyní maximálně soustředíme na RMR turnaj. Rozhodli jsme se, že Jonův přístup, míra pozitivity a komunikace oživí náš tým v dalším směřování,“ uvedl kouč MOUZ Dennis „sycrone“ Nielsen.

Trenér MOUZ přiznal, že toto rozhodnutí je těžké pro Schmitta, ale pevně věří, že povýšení JDC z akademie do hlavního týmu bude mít pozitivní dopad na tým.

„Oznámili mi to 20 hodin před tím, než jsem byl vedením postaven mimo sestavu MOUZ,“ napsal NBK- na Twitteru a dále uvedl, že „nikdy nebyl natolik zmatený z tak nespravedlivého a zbrklého rozhodnutí.“

Emocím ze strany francouzského hráče se nelze divit. Do MOUZ přišel teprve na začátku roku. Na druhou stranu MOUZ chtějí využít potenciálu, který dříme v německém střelci Jonu „JDC“ de Castro.

Jednadvacetiletý hráč ukázal na polském turnaji v Katovicích, na němž zastoupil koronavirem nakaženého Aurimase „Bymas“ Pipirase, že se může měřit i s hráči na nejvyšší úrovni.

JDC předtím prokazoval své kvality v akademii MOUZ NXT, se kterou se stal trojnásobným šampionem WePlay Academy League. „Je to největší krok mé kariéry, nemohu být šťastnější za tuhle skvělou příležitost,“ napsal JDC na Twitteru.

MOUZ se v letošní sezóně příliš nedaří. Nyní se sice nachází na 12. pozici světového žebříčku, jenže na začátku roku se německý tým rozjížděl velmi pozvolna. V jeden moment byl až na 33. místě rankingu, v tu dobu se před ním nacházela i samotná akademie MOUZ NXT. S první velkou lankou však přišla změna kurzu.

I díky povedeným výkonům de Castra se hráči MOUZ probojovali z play-in fáze do základní skupiny IEM Katovice. Nakonec se v Polsku umístili na děleném 9. – 12. místě.

Jenže pak přišla patnáctá sezóna ESL Pro League, MOUZ skončili hned ve skupině a nyní na tento nezdar reagují. Obavy, že by nevyrovnané výkony vyústily až v neúspěšný boj o Major v Antverpách, byly příliš silné. Zároveň se však objevují hlasy, zdali v důležitých zápasech nebudou MOUZ chybět potřebné zkušenosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud