7. dubna 2022 • 11:30

Změny na tuzemském CS:GO trhu, část druhá. Sinners, Enterprise, eSuba a Entropiq

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horní část tabulky minulého splitu Sazka eLEAGUE už je z hlediska přestupů, podpisů, odchodů a změn mnohem atraktivnější. Dočkali jsme se milionového nákupu z řad Sinners, hořkého přestupu z Enterprise do eSuby a dalších novinek.



SINNERS zalepili díru po odchodu Oskara. Welcome Forsyy

U obhájců titulu se udál největší přestup v historii československého esportu. Odešel hvězdný Tomáš "oskar" Šťastný. Hříšníci tak nutně potřebovali své řady doplnit o neméně kvalitního snipera.

Z týmu Enterprise přišel Forsyy - za více než milion korun. Mladý, agresivní hráč, se už stihl u Sinners osvědčit a tak bude velmi zajímavé ho sledovat v nadcházejícícm splitu Sazka eLEAGUE.

Forsyy v minulé sezóně přerostl tuzemskou scénu, ale nebylo jasné, jestli může uspět i v zahraničí. Zatím ukazuje, že na mezinárodní scéně stačí a společně s neofragem táhnou Sinners.

David „Forsyy“ Bílý v rekordním přestupu mění Enterprise za SinnersFoto Enterprise Esports

Velké změny v Enterprise. Tým hledal i v zahraničí

Enterprise po odchodu forsyyho byli na "přestupovém trhu" velmi aktivní. Přesto se ale absence nejlepšího hráče velmi projevila a organizace tak na dvakrát přeskupila sestavu.

Jako náhradu za forsyyho si nejprve Enterprise vyhlédli Nia, který hrál velmi dobře na loňském MČR 2021 v Brně, kde zaskakoval v eEriness. Jenže začátek roku Enterprise nevyšel, nedařilo se jim v mezinárodních turnajích a propadali se světovým rankingem.

Pak začal další kolotoč změn, odnesli to právě Nio a Adejis. A přišly dvě posily ze zahraničí. Fin "myltsi" nahradil Nia na pozici snipera, Rumun "Blytz" vystřídal Adejise.

eSuba přetáhla do týmu Leviho

"Hrát dál za Enterprise? Skončil bych." - hodně ostrá slova Lukáše "Leviho" Bouři byla konstruktem pro velkou rivalitu právě mezi Enterprise a eSubou, kam se Levi stěhoval.

Atmosféra zhoustla i po víkendové Bratislavě, kdy eSuba slibně rozjetý zápas nakonec s Enterprise prohrála. Oba týmy se utkají už tuto neděli v prvním splitu - příběh se tak rozvíjí téměř každým dnem dál a dál. 

Kromě toho po dvou letech opustil eSubu její in-game leader Luko, který zamířil do Cryptovy. Pak se eSuba rozloučila trochu překvapivě s Twistem.

Přišel Desty (loni hrál za eEriness) a právě Levi, který skoro půl roku nehrál, protože ho v létě 2021 posadili na lavičku v Enterprise.

Entropiq beze změn

Entropiq překvapivě do sestavy nesáhli, ačkoliv se jim příliš nedaří. Na finále Sazka eLEAGUE neuspěli a ani poté na MČR 2021.

Sestava se tak musí ukázat teď - jinak se možná budou dít v pražské organizaci velké věci... 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud