7. července 2021 • 18:52

Představení týmů na TI10: PSG.LGD. Jak vypadá hlavní favorit?

Autor: Michal Mašika
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve druhém díle seriálu Představení týmů na TI10 rozebereme PSG.LGD, šampiony druhého Majoru sezóny.



Čínská organizace PSG.LGD se již mnoho let drží na špičce profesionální scény. Ačkoli se celý tým v září minulého roku rozpadl, nedlouho poté se podařilo sehnat náhradní pětici, ve které působí i hvězda legendární sestavy z let 2018 a 2019 Ame nebo dva mistři světa y´ a Faith_bian.

V DPC ligách se PSG.LGD nedařilo tolik jako v ostatních soutěžích. Hned v úvodu roku skončili až na čtvrtém místě, což jim sice zajistilo účast na singapurském Majoru, ale aby si na něm mohli skutečně zahrát, museli projít divokou kartou. Před Majorem se úroveň jejich hry rapidně zvedla a nakonec si došli pro bronzovou medaili. Ani ve druhé sezóně DPC ligy nezvládli vyhrát a na kyjevském Majoru je čekala skupinová fáze, jíž prošli jako horký nůž máslem. Ani vyřazovací fáze jim nedělala problém, ve čtyřech zápasech ztratili pouze dvě mapy. Ve finále rozdrtili hvězdnou sestavu Evil Geniuses 3:0 a díky tomu jsou hlavními favority na ovládnutí The International.

Velkou roli hraje v sestavě Ame, jenž byl oporou týmu již v minulých letech a s organizací již získal na TI dvě medaile. Celek doplnili i zkušení hráči Faith_bian a y´, ti dosáhli vrcholu svých kariér v roce 2016, kdy získali Aegis s týmem Wings Gaming. Na midu hraje mladá hvězda NothingToSay, která aktuálně vévodí jihovýchodoasijskému MMR žebříčku s více než 12 000 MMR. Sestavu uzavírá support XinQ, jenž působí na profesionální scéně již od roku 2014, svých největších úspěchů dosáhl ale až s PSG.LGD. Na TI ovšem nebude nováčkem, před třemi lety se turnaje zúčastnil s týmem Serenity.

Sestava PSG.LGD
Wang „Ame“ Chunyu
Chen Jin „NothingToSay“ Xiang
Zhang „Faith_bian“ Ruida
Zhao „XinQ“ Zixing
Zhang „y´“ Yiping

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud