4. února 2022 • 18:58

Pravděpodobné sestavy: Slavia velkým favoritem, Plzeň čeká boj s Hradcem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje po zimní přestávce dvacátým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Na úvod uvidíme duel první Slavie s poslední Karvinou, ale také zajímavý zápas mezi Mladou Boleslaví a Baníkem Ostrava. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Souboj prvního s posledním, který v lize ještě nevyhrál, má jasného favorita. Zápas by tak měl být spíš otázkou skóre. Velice dobrý podzim měl v barvách Slavie Ondřej Lingr, který se prosadil 7krát, přestože neodehrál všechno. Střeleckou formu potvrdil i v generálce proti Baníku, kdy „sešívaní“ skórovali hned 4krát. Také o víkendu se obhájce trofeje prosadí více než jednou, „do černého“ se trefí právě rychlostně vybavený záložník. Ondřeje Lingra si pořídíte za 7,5 milionu.

Oba celky posbíraly během podzimu shodný počet remíz (7), což je nejvíc v celé soutěži (společně s Hradcem). Sigma pak patří dlouhodobě mezi největší sběratele nerozhodných výsledků v rámci FORTUNA:LIGY. Smír o půli nebo na konci utkání se přímo nabízí i ve vzájemném klání. Jablonec sice prodal v zimě několik klíčových opor, na druhou stranu přivedl adekvátní náhradu v podobě útočníků Silného s Kadlecem. Zde by se na straně hostů mohl prosadit Mojmír Chytil (10,5 milionu).

Vzájemné duely seděly v poslední době lépe hostům, kteří včetně přípravných duelů neprohráli s Teplicemi už 7krát v řadě. Na druhou stranu pražský klub má v probíhajícím ročníku nejprostupnější obranu v celé soutěži, inkasoval už 44 branek, což je více než 2 branky na zápas. Bilance hostů na venkovních hřištích není dobrá, ale také Teplice jsou na Stínadlech hodně podprůměrné. 

Budějovice zářily na podzim doma, když před svými fanoušky získaly v 10 zápasech 22 bodů, bilance 7-1-2 je pátá nejlepší v soutěži. Jaro může být ale o poznání jiné, Jihočeši totiž v zimě přišli o dvě velké opory, z týmu odešli Bassey a Talovierov. Hosté mají ve svém středu nejproduktivnějšího hráče ligy Hložka, skvělý konec podzimu měl Pulkrab. Problémem je stále defenziva, což potvrdil duel s Lokomotivem (2:3). Zde se vyplatí sázka na jistotu, Adam Hložek (12,4 milionu) se alespoň jednou prosadí.

Poslední tři vzájemné duely vyhrál Baník a také v probíhajícím ročníku F:L je lépe postaveným týmem v tabulce. Velkým varováním je ale generálka před jarní částí sezony, v prvním poločase v Edenu tým prakticky neexistoval a inkasoval hned 4 branky. Ve druhé půli naopak Baník ukázal svůj potenciál, dvakrát skóroval, a to ještě třetí gól Kuzmanoviče nebyl uznán. Boleslav doma nastřílela 22 branek! Zde se vyplatí investovat do Ewertona (10,7 milionu) či Ekpaie (7,8 milionu).

Plzeň má velkou motivaci, na podzim s nováčkem z Hradce prohrála, nebýt toho, mohla být družina kouče Bílka v čele F:L. Tým se každopádně může opřít o nejlepší obranu v soutěži a dobré výsledky v domácím prostředí. Hradec navíc nikdo nepodcení, soupeři už dobře ví, jak jsou svěřenci kouče Koubka skvěle připraveni. Venku se Hradci ale tolik nedařilo, zejména v koncovce strádal. Plzeň zvítězí s čistým kontem. Chorý (6,8 milionu), který se představí v útoku je k dispozici za skvělou cenu.

A jakou sestavu zvolíte v Sazka Fantasy vy? 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud