Jan Podroužek
13. ledna 2015 • 21:00

Obrana Sparty: 7 gólů za 2 zápasy! Máme na čem pracovat, ví Lavička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by jim někdo zapomněl nahlásit, že už se začalo. Přitom signál dostali jako normálně, rozhodčí do píšťaly zadul. Přesto už to bylo za třicet vteřin 1:0 pro Celtic. Sparta ve druhém přípravném utkání na soustředění na Kanárských ostrovech nakonec rychle zabrala a otočila na konečných 3:2, přesto je celkových sedm inkasovaných branek (pět od PSV) její zlá vizitka.



„Je to hodně, určitě hodně… Nemůžeme se na nic vymlouvat, na vítr v prvním zápase, na nic. Už jsme měli video, něco jsme rozebírali, asi nejhorší to bylo právě v tom prvním utkání s PSV, kdy jsme ve druhém poločase odešli už snad ve 46. minutě… To není dobře,“ kárá sebe i svoje kolegy z defenzivy Jakub Brabec.

Proti PSV opravdu znevýhodnil Spartu prudký protivítr, navíc mužstvo odešlo ve druhém poločase fyzicky a soupeř se valil na Marka Štěcha s Memphisem Depayem, Georginiem Wijnaldumem a Lucianem Narsinghem… „Přesto takhle inkasovat nemůžeme,“ zlobil se po nedělní prohře 2:5 záložník Ladislav Krejčí.

Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.
Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.

A ani teď si Sparta moc nevylepšila renomé zadních řad. Třicátá vteřina, 1:0 pro Celtic. Skotský soupeř prosvištěl letenskou polovinou jako blesk a na konci akce zakončoval sám před Štěchem Leigh Griffiths.

„Byl jsem hodně překvapený. Člověk se sotva rozkouká a hned uděláme dvě tři chyby. Gól je vždycky o více chybách, ne jen o jedné, ale my nasekali tři už ve třicáté vteřině, což určitě není dobře. Ale aspoň se nám povedlo se zvednout a do poločasu to otočit na 3:1,“ ulevilo se Brabcovi.

Nicméně sedm inkasovaných branek… „Je to moc. Minus. V prvním zápase jsme po 60. minutě zkolabovali a individuálními a taktickými chybami jsme soupeři dovolili navyšovat skóre. I tento zápas odhalil chyby, na kterých jednoznačně potřebujeme pracovat,“ řekl Lavička k dalším dvěma inkasovaným gólům od Celtiku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud