Pavel Janega
6. února 2015 • 22:24

Sparta chybovala, Konaté skončil v krvi. Dostali jsme lekci, uznal Lavička

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Spartě se nedařilo, Steaua Bukurešť trestala. Český mistr ve druhém utkání na soustředění v Turecku podlehl rumunskému týmu 0:3. Krutý a zároveň spravedlivý výsledek označil trenér Vítězslav Lavička za poučnou lekci. Nyní bude s trenérským štábem analyzovat zápas na videu a snažit se odstranit ze hry Sparty zbytečné chyby.



Rumunský tým si vypracoval za devadesát minut požehnaně šancí, sparťané v tomto ztráceli. „Větší kvalita i přesnost byla na straně soupeře,“ uvedl Lavička. „Půlhodiny jsme se drželi. Pak ale Steaua ukázala kvalitu a myslím, že byla po celý zápas lepší než my,“ uznal letenský stoper Kováč.

Rumuni byli připraveni na Spartu po všech stránkách. V prvním poločase ji často zatlačili před vápno postupným útokem, po přestávce změnili hru tak, že využívali odkrytých prostorů na protiútoky. Z nich padly další dvě branky. „Porážka 0:3 je pro nás velice poučná lekce,“ prohlásil Lavička.

Utkání navíc doprovázely drsné souboje. V mnoha chvílích jste neměli pocit, že by se hrál pouze přátelský duel. Dokonce došlo i ke krvavému zranění Tiémoka Konatého, který nejprve nepříjemně zajel do stopera Bukurešti a zanedlouho utrpěl tržnou ránu nad levým okem.

„V situaci bez balonu dostal loktem do obočí a musel střídat. Bohužel. Původně jsme počítali s tím, že odehraje větší část zápasu. Někdy to tak bývá proti takovým soupeřům,“ podotkl Lavička.

V utkání dostali šanci i dvě nové akvizice Sparty záložník Otman Bakkal a mladý obránce Juraj Chvátal, který nastoupil do druhého poločasu. Zda přesvědčili letenského kouče, zatím těžko posuzovat. „Ještě nechci jejich výkon hodnotit,“ omlouval se Lavička „Nejdřív si chci prohlédnout zápas na videu.“

Další zápas, a zároveň poslední na soustředění v Turecku, sehrají Letenští v pondělí od 16 hodin proti Rubinu Kazaň.

Kováč proti Steaue nastoupil v základní sestavě, Sparta ale nevyhrála
Kováč proti Steaue nastoupil v základní sestavě, Sparta ale nevyhrála

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud