24. února 2015 • 04:20

Sparťanský "Neuer"! Štěch riskantní kličkou zamotal sám sebe

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl si pěkně zavařit. Sobě i celému týmu. Sparťanský gólman Marek Štěch za stavu 2:1 pro domácí tým ve vlastním vápně hodně zariskoval. Místo, aby odkopl míč daleko do bezpečí, před dotírajícím Martinem Fillem začal kličkovat. Jeho spoluhráčům i divákům pořádně zatrnulo, chybělo málo a míč skončil ve sparťanské síti. "Neuer styl," napsal dokonce 25letému brankáři jeden z fanoušků na Twitteru.



K celé situaci došlo chvíli poté, co Václav Kadlec vstřelil branku na 2:1. Mario Holek přihrával malou domů ke Štěchovi . Sparťanský brankář si balon zpracoval, poté ale místo odkopu začal zbytečně vymýšlet.

Před dotírajícím Fillem se s balonen otočil a začal kličkovat. Technická ekvilibristika ale nepatří mezi Štěchovy silné stránky. Míč mu odskočil od nohy, příbramský útočník ho skluzem stačil zasáhnout. Naštěstí pro letenského favorita míč skončil vedle branky.

„To byla škoda, měl jsem být rychlejší a lépe předvídat. On se do toho zamotal a byla šance dát na 2:2. Pak by to měla Sparta těžší, byl to klíčový moment utkání. My pak už neměli sílu to otáčet, celý zápas běháte bez balonu, za stavu 1:3 už je to těžké,“ vracel se k důležitému okamžiku smutný Fillo.

Sparta - Příbram: Riskantní kousky Marka Štěcha málem skončily gólem
Video se připravuje ...

Štěch měl velké štěstí, jinak by se jeho chyba rozebírala ještě hodně dlouho. Takhle se akci může jen pousmát. Stejně jako fanoušci. Jeden z nich letenského brankáře v nadsázce přirovnal k Manuelu Neuerovi, další zase zmínil Cristiana Ronalda .

Sparta nakonec Příbram přejela rozdílem třídy a na domácím hřišti zvítězila vysoko 4:1. V dalším kole jede letenský tým na horkou půdu do Ostravy, kde velkého rivala přivítá Baník.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Vlastní gól Pavla Kadeřábka na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Gól Václava Kadlece na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Vlastní gól Milana Nitrianského na 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Gól Václava Kadlece na 4:1
Video se připravuje ...

Radující se hráči Sparty Costa, Václav Kadlec a Marek Matějovský.
Radující se hráči Sparty Costa, Václav Kadlec a Marek Matějovský.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud