8. dubna 2015 • 04:50

Kluby o Barošovi: Starka ho natřel. Klientelismus tu je, zní z Teplic

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné velké sympatie ani podporu nezískal. Milan Baroš vyzval ve svých emotivních vyjádřeních po zápase Baníku s Plzní (0:2) k revoluci proti šéfce komise rozhodčích Dagmar Damkové a místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi. Jenže ligové kluby se k jeho slovům o korupci a znechucení českým fotbalem vyjadřují více než vlažně.



„Korupce je velmi silné slovo a žádné hmatatelné důkazy pro ni nemáme. Na druhé straně určitá forma klientelismu tady určitě je, a to dlouhodobě a hluboce zakořeněná. Řešit by se určitě měla, protože fotbal tím ztrácí morální kredit,“ připouští v odpovědi na otázku, jestli má stejně jako Milan Baroš pocit, že situace v českém fotbale je z pohledu korupce kritická, ředitel Teplic Petr Hynek.

„Největší páky k řešení má určitě vedení FAČR, ovšem je otázka, zda má vůli a chuť tyto záležitosti řešit,“ dodává ve velké anketě deníku Sport Hynek.

To vedení Jihlavy upozorňuje naopak hlavně na enormní tlak na rozhodčí. „Nelze nevnímat obecnou nespokojenost fotbalových fanoušků a sportovní veřejnosti s některými výkony rozhodčích v Synot lize. Ty nepochybně nejsou zcela v pořádku a bez chyby. Mrzí nás, že v českém prostředí jsou bez konkrétních důkazů okamžitě spojovány s korupčním jednáním či postranními úmysly,“ uvedl v anketě Sportu, který oslovil všechny ligové kluby, tiskový mluvčí Jihlavy Miroslav Fuks. Zároveň ovšem žádá exemplární tresty pro opakovaně chybující sudí.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava – Plzeň 0:2
Video se připravuje ...

A prezident Příbrami Jaroslav Starka rovnou spíš než o problémech s korupcí mluví o prohřešcích samotného iniciátora téhle debaty. „V téhle chvíli nevím o žádné korupci a tyhle výroky mě udivují. Ať si Milan Baroš sám sedne, vezme si tužku a papír a napíše si, kolik on nafilmoval penalt za svoji kariéru. Uznávám ho, podle mě je bombarďák, ale vyjadřovat se takhle na sociálních sítích mi přijde skoro trapné,“ prohlásil Starka v souvislosti s výroky kapitána Baníku na jeho twitterovém účtu.

Ostrava - Plzeň: Penalta pro Plzeň a skvělé Pavlenkovy zákroky
Video se připravuje ...

Celá anketa mezi ligovými kluby v dnešním vydání deníku Sport

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto iSport.cz

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Foto 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud