18. května 2015 • 13:25

Zájem o sparťany roste. Kadeřábka i Štěcha sleduje Southampton

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen příchody, ale patrně i odchody z kádru bude přes léto řešit vedení fotbalové Sparty. Skauti anglického klubu Southamptonu jezdí na domácí zápasy Letenských a sledují výkony Pavla Kadeřábka i Marka Štěcha. V případě talentovaného beka navíc nejde o jediného zájemce…



Kadeřábek je momentálně nejžádanějším sparťanským zbožím. Už v zimě o něj projevily zájem bundesligové kluby, nyní jeho angažování zvažuje Southampton. Zástupci klubu minulý víkend navštívili zápas s Plzní (0:2) a přestože Sparta prohrála, Kadeřábek patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Britská média spekulují, že kouč „svatých“ Ronald Koeman vidí v Kadeřábkovi adekvátní náhradu za obránce Nathaniela Clynea. Toho lanaří velkokluby v čele s Manchesterem United a Chelsea. Další zájemce o Kadeřábka – Everton – se pro změnu připravuje na odchod Seamuse Colemana. A nezapomínejme na interest z bundesligy; Hoffenheim či Schalke 04.

„Kluby například z Anglie, Německa nebo Belgie vysílají své pozorovatele na naše domácí zápasy dlouhodobě,“ uvedl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík. Zápas s Plzní viděli mimo jiné také skauti Olympique Marseille, Herthy Berlín či Norimberku

Dalším důvodem přítomnosti Southamptonu v Generali Areně byl Marek Štěch. Zranění Frasera Forstera a kolísající výkony jeho náhradníků Kelvina Davise a Paula Gazzanigy donutily trenéra Koemana hledat nového gólmana. Poranění kolena totiž Forstera vyřadilo na několik měsíců, absentovat může až do konce letošního roku.

Štěch má s anglickým fotbalem bohaté zkušenosti díky působení ve West Hamu či Yeovilu, odkud po vypršení smlouvy před necelým rokem zamířil do Sparty. Na Letné začal v roli gólmanské dvojky, po zranění Davida Bičíka už ale mezi třemi tyčemi zůstal. Od léta by teoreticky mohl zabojovat o post jedničky v týmu „svatých“. Nutno ale dodat, že není jediným sledovaným gólmanem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud