Stanislav Hrabě
17. května 2015 • 21:31

Den bratří Červenků: Roman gól na MS nedal, Marek poprvé slavil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco jeho o sedm let starší bratr Roman marně v boji o bronz na světovém hokejovém šampionátu dobýval branku USA, slávistický fotbalový útočník Marek Červenka se poprvé prosadil v nejvyšší soutěži a vstřelil v pražském derby Dukle gól. Pojistil tím výhru Slavie 2:0.



Byla příprava na ligový zápas, dívat se na bratra nemohl. „Neviděl jsem ze zápasu o bronz skoro nic, jenom kousíček začátku,“ přiznává. „Podívám se na záznam,“ slibuje, přestože výsledek nebyl k jásotu. Jeho gól byl rozhodně větší důvod k radosti. „Brácha mi určitě popřeje, ale není to nějaká velká sláva,“ uvědomuje si.

CELÝ SESTŘIH Slavia - Dukla 2:0
Video se připravuje ...

Před svým gólem se navíc v koncovce trápil. Dukla ve snaze vyrovnat nepříznivý stav odkryla obranu, slávisté do ní pronikali v přečíslení. Červenka se dostal do dvou obrovských příležitostí. Ale zazdil je.

„Při první šanci jsem si to chtěl pustit na levou nohu a myslel si, že bek přeběhne,“ popisuje. Protivník mu to ovšem nezbaštil. „Měl jsem raději vystřelit pravačkou na zadní tyč. Byla to chyba,“ přiznává Červenka.

Brzy přišla druhá střelecká možnost a zase nic. „Střílel jsem z první levačkou na přední tyč, ale sjelo mi to,“ povzdechne si. „Naštěstí to brankář vyrazil na mě. Zpracoval jsem si míč a soustředil se jenom na to, abych ho prostřelil,“ přibližuje svůj první ligový gól.

Na hřiště se mladý fotbalista dostává poslední dobou pravidelně, kdy střídá Milana Škodu. „Jsem rád, že aspoň nějaký prostor dostávám. Milanovi to pálí, je to nejlepší útočník v lize, jsem rádi, že ho tu máme,“ oceňuje kvality spoluhráče.

Po výhře nad Duklou si mohla celá Slavia oddechnout, tři body znamenaly záchranu v lize. „Je to strašná úleva,“ neskrývá Červenka. „Ve dvou zbývajících zápasech chceme udělat šest bodů, aby vypadala tabulka lépe,“ slibuje.

Slavia - Dukla: Gól Marka Červenky na 2:0
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Berkovec skvěle vychytal Přikryla
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Baéz neprostřelil Radu
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Mareš trefil břevno z přímého kopu
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Sporně neuznaný gól Dukly
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Krásný gól Levana Keniji na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Tyč Karla Pitáka
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Netradiční žlutá pro Marka Hanouska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud