Jakub Konečný
22. července 2015 • 04:50

NOVÝ muž ve vedení Sparty! Adam Kotalík chce dát klubu drajv

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stane se pravou rukou Daniela Křetínského. Klíčový vliv na dění ve fotbalové Spartě dnes oficiálně získá Adam Kotalík. Osmatřicetiletý manažer se zkušenostmi z showbyznysu a vrcholné politiky bude jmenován novým generálním ředitelem největšího klubu v Česku. Bratr známého českého hokejisty a bývalého reprezentanta Aleše (36) se dění na Letné věnuje už od Vánoc a nyní získá funkci, která byla ve Spartě neobsazená od tragického úmrtí Lukáše Přibyla v únoru 2012.



Ta myšlenka vězela v hlavě Daniela Křetínského už od loňského vyřazení z třetího předkola Ligy mistrů s Malmö. Majitel Sparty hledal někoho, kdo by mohl ještě víc pozvednout celou organizaci. Kdo by mohl přispět k tomu, aby se Sparta stala ještě lepším klubem.

Nakonec se dohodl s Adamem Kotalíkem, manažerem a podnikatelem a ode dneška (22. července) generálním manažerem Sparty. "Žádné konkrétní zadání nemám. Samozřejmě chci, aby Sparta byla úspěšná, vyhrávala ligu a uspěla v Evropě. To vám řekne každý," uvedl v rozhovoru pro deník Sport.

Co na Letné Kotalík chystá? "Sparta nepotřebuje žádnou významnou revoluci, spíš posunout se zase o krok dál. Zvýšit náročnost na hráče i realizační tým, zvýšit konkurenci. Chci, aby Sparta jako klub fungovala podle standardu sportovních organizací ve světě, aby každý v klubu věděl, kde je jeho místo a svou práci dělal na sto procent. Sparta potřebuje větší drajv," vyjmenoval své hlavní cíle.

Nový manažer Sparty Kotalík: Vylepšíme přestupy a skauting
Video se připravuje ...

Posila Sparty si věří. Chci dát v lize 30 gólů, říká střelec Paixao
Video se připravuje ...

Fotbalová Sparta má dresy pro novou sezonu - rudé s límečkem
Video se připravuje ...

Půlroční rozkoukávání v dozorčí radě

Kotalík už se v klubu pohybuje delší čas, ředitelské funkce ve Spartě se ale oficiálně ujme až dnes. "Někdy kolem Vánoc jsme se dohodli, že do toho půjdu a začnu se tomu věnovat. Stal jsem se členem dozorčí rady a zapojil jsem se do činnosti managementu, abych se nějakým způsobem zapracoval a rozkoukal," přiblížil.

Bratr úspěšného hokejisty Aleše, který působil i v NHL, vystudoval masovou komunikaci a mezinárodní studia na Karlově Univerzitě. V minulosti zajišťoval PR velkých reality show TV Nova, působil jako poradce ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby, jako jednatel či společník figuruje ve více než deseti společnostech. Do Sparty přichází z investiční společnosti OIG (70 zaměstnanců, obrat necelých 100 milionů korun) z pozice managing partnera.

Rozhovor s novým generálním ředitelem Sparty Adamem Kotalíkem čtěte ve středečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud