Tomáš Podvín
5. března 2016 • 21:00

Slavii naštvala penalta. Chramosta tomu přidal, řekl Frydrych

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem byli dva body za Mladou Boleslaví a věřili, že po něm se jejich pozice v tabulce prohodí. Fotbalisté Slavie jeli na stadion soupeře plní sebevědomí, ovšem utkání nezvládli a prohráli 1:2. Klíčovým momentem byla penalta a zároveň červená karta pro hostujícího stopera Michala Frydrycha z 56. minuty, která vzbudila velké emoce.



Slavia nezačala utkání na půdě třetího týmu ligové tabulky dobře. „Byli jsme hodně pasivní a Boleslav nás přehrávala,“ přiznal trenér „sešívaných“ Dušan Uhrin . Přesto Slavia dlouho držela nerozhodný stav. Až do 56. minuty.

Poté se ovšem po souboji s Michalem Frydrychem v pokutovém území zřítil na zem útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta a rozhodčí Petr Ardeleánu nařídil penaltu. „Honza chtěl střílet, ale obránce do něj žďuchl nebo mu podkopl nohu. Myslím, že penalta byla zasloužená,“ tvrdil kapitán domácích Lukáš Magera.

Mladá Boleslav - Slavia: Chramostův pád v souboji s Frydrychem a Magerova penalta - 1:0
Video se připravuje ...

S tím ovšem slávisté nesouhlasili. „Viděl jsem, jak se míč dostává přes Simona Deliho směrem k Chramostovi, tak jsem natahoval nohu, abych zablokoval střelu. Nevím, jestli tam byl nějaký kontakt, ale myslím si, že tomu hodně přidal,“ štvalo Frydrycha, který byl zároveň vyloučen a zbytek zápasu sledoval jen z útrob stadionu.

„Myslel jsem, že to nemůže písknout, protože takových kontaktů máte během zápasu nespočet. Ale bohužel, takový je fotbal, dnes to pískl takhle a já už s tím už nemůžu nic udělat,“ dodal stoper Slavie.

Podobně to viděl i slávistický brankář Jiří Pavlenka, pro kterého šlo o soutěžní premiéru v sešívaném dresu. „Nechci to radši moc komentovat, ale bylo to možná moc přísné. Přišlo mi, že ten pád byl hodně rychlý na to, že tam zase takový dotek nebyl,“ tvrdil.

Mladá Boleslav - Slavia: Uhrina vykázali na tribunu, musel přes plot!
Video se připravuje ...

Naopak trenér Uhrin nechtěl přísnou penaltu příliš komentovat. „Neviděl jsem to,“ odpověděl stroze. Sám faulovaný Jan Chramosta se pak ke klíčovému momentu vyjádřil pouze ve studiu ČT. "Jednoznačně mi Frydrych přišlápl nohu," popsal sporný moment svýma očima.

Slavia nicméně i o deseti ukázala svou sílu. Paradoxně až po penaltě začala být aktivní a vytvořila si své největší šance. Ve velké snaze navíc pokračovala i po druhé brance domácích a nakonec se dočkala alespoň snížení na 1:2. Na víc už ale nedosáhla a z Boleslavi odjela bez bodu.

Boleslavský Jan Chramosta padá po střetu se slávistou Michalem Frydrychem. Padla červená a penalta.
Boleslavský Jan Chramosta padá po střetu se slávistou Michalem Frydrychem. Padla červená a penalta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud