16. března 2016 • 20:05

Slavia získá Eden a bude z něj národní stadion, naznačil Tvrdík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia zřejmě v nejbližší době dotáhne jeden ze svých cílů pod novým čínským majitelem – získat do svého vlastnictví stadion Eden. Na svém twitterovém účtu to naznačil zástupce vlastníka Jaroslav Tvrdík. A dodal, že z Edenu by měl být dokonce národní stadion.



Slavia je v Edenu jen v nájmu a s majitelem stadionu měla dlouhodobé spory. I proto si vlastnictví domácího stánku vytkla jako jeden z hlavních cílů, když do ní vstoupili čínští majitelé. Teď to vypadá, že se vše chýlí k úspěšnému konci.

„Možná již na příštím domácím zápase na vlastním stadionu,“ naznačil na svém Twitteru Jaroslav Tvrdík, který v klubu zastupuje právě čínskou firmu CEFC. V Edenu budou slávisté hrát 9. dubna, kdy ve 24. kole Synot ligy přivítají Jablonec.

Do Edenu se vrací radost! Výhra Slavie s Baníkem přímo ze hřiště
Video se připravuje ...

Po první zprávě Tvrdík ovšem přidal ještě další novinku. „Omlouvám se. Nenapsal jsem to přesně. Možná na vlastním, národním fotbalovém stadionu,“ napsal Tvrdík. To by mohlo znamenat, že CEFC jedná i s FAČR, aby se z Edenu stal domovský stadion pro fotbalovou reprezentaci.

Číňané totiž podle Aktuálně.cz chtějí navýšit jeho kapacitu tak, aby mohl hostit třeba i finále evropských pohárů – to by znamenalo počet míst minimálně zdvojnásobit na 40 – 50 tisíc fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud