12. července 2016 • 19:54

Potupa. Plzeň přišla v nastavení o výhru, gól na 1:1 jí dál brankář

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v přípravě na soustředění v Rakousku jen remizovali s týmem druhé německé ligy Düsseldorfem 1:1. Český mistr sice dlouho vedl po gólu Jana Kopice, ale o výhru přišel v nastaveném čase po rohovém kopu, když se prosadil hlavou brankář Lars Unnerstall



Plzeň se ujala vedení ve 24. minutě, kdy pronikal Kopic, ještě před vápnem napřáhl a trefil se přesně do šibenice.

Jenže čtrnáctý celek uplynulé sezony druhé bundesligy si následně vypracoval několik slibných šancí. Nejprve běžel sám na gólmana Gartner, ale Bolek ho vychytal. Ngombo pak hlavičkoval nad a Němci nevyužili ani chyby Bolka, kterému vypadl míč.

Na druhé straně zase neuspěli Kolář s Ďurišem, proti jejichž střelám zasáhl düsseldorfský brankář. Už se zdálo, že si Plzeň odveze těsnou výhru, jenže v závěru Düsseldorf přece jen srovnal. Na roh ve třetí nastavené minutě šli do vápna všichni hráči včetně gólmana Unnerstalla, který se dostal k míči a hlavou zařídil remízu.

"v obou poločasech jsme měli dobré věci. Většina kluků hrála celý zápas, což v únavě není jednoduché. Ale už potřebujeme sbírat herní kondici, kluci potřebují hrát devadesát minut a budeme v tom pokračovat,“ uvedl pro klubové stránky trenér Roman Pivarník.

Pochopitelně jej mrzelo, že tým nezvítězil. "Je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce a nakonec inkasovali v poslední minutě," dodal.

"Je to velká škoda, že jsme neudrželi vedení. Zápas jsme měli pod kontrolou a tuto situaci jsme měli jednoznačně ubránit. Já ani nevěděl, že se trefil gólman, ale takové věci se ve fotbale dějí. My si sice zvykáme na nový styl bránění, ale na to se nebudeme vymlouvat," zhodnotil utkání obránce Radim Řezník.

Plzeň - Düsseldorf 1:1 (1:0)
Branky: 24. Kopic - 90.+3 Unnerstall.

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Hejda, Baránek, Matějů (46. Limberský) - Hrošovský (46. Hromada), Hořava - Kopic (85. Kučera), Kolář (46. Petržela), Kovařík - Krmenčík (46. Ďuriš). Trenér: Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud