Jonáš Bartoš
25. září 2016 • 19:20

Rosický jen na tribuně? Celý týden se chystal hrát, ale obnovil si zranění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni na něj byli zvědaví. Shodli se na tom sparťané i slávisté, jinak nesmiřitelné tábory fotbalových příznivců. Když před nedělním pražským derby kluby zveřejnily sestavy, jméno Tomáše Rosického v nich chybělo. Sparťanský matador si podle slov trenéra Zdeňka Ščasného obnovil jedno ze starších zranění, proto nemohl do derby, které skončilo propadákem Letenských 0:2, ani na lavičku.



Upoutávky na derby se nesly v duchu velkého návratu. Tomáš Rosický měl po šestnácti letech naskočit ve sparťanském dresu a pomoct skolit Slavii. Jenže nestalo se, mimořádný fotbalista v nedělním duelu na Letné chyběl. Jak jinak, kvůli zdravotním problémům...

Sparta - Slavia: Rosický na tribuně, derby sleduje s Kováčem
Video se připravuje ...

„Tomáš s námi celý týden trénoval, trošku se mu obnovilo starší zranění. Proto nebyl na doporučení lékařů ani na lavičce,“ vysvětlil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Rosický měl představovat hlavní letenskou hrozbu. Po jeho návratu z Arsenalu zaplesalo srdce snad všech sparťanských příznivců, kteří letenského odchovance moc rádi vidí zpátky v rudém dresu. Pětatřicetiletý záložník zatím zvládl 18 minut proti Mladé Boleslavi, pak vynechal duely na Southamptonu i ve Zlíně. Vše směřovalo k derby, kde měl poprvé figurovat v základní sestavě.

Nakonec to ale nešlo, Rosického do hry nepustil jeho vrtkavý zdravotní stav. „Definitivně jsem se to dozvěděl včera (v sobotu) večer. Bylo to složité, celý týden jsme se s ním připravovali,“ připustil Ščasný. „Ale nehledejme spásu v Tomášovi, nehrál s námi ani jiná utkání, my jsme to nezvládli jako mužstvo,“ vrátil se k bídnému představení.

Tomáš Rosický (druhý zleva) se drží za hlavu při sledování své Sparty v derby proti Slavii
Tomáš Rosický (druhý zleva) se drží za hlavu při sledování své Sparty v derby proti Slavii

Musíme hrát bez něj, smutní i Lafata

Sparťané se proti Slavii trápili a po zásluze doma prohráli 0:2. Teď čelí naštvání vlastních příznivců. Ti radikálnější z kotle po utkání dokonce vlétli na hrací plochu a zasahovat musela policie.

Hodně z diváků na Letné mrzel i fakt, že Rosický na derby nebyl připravený. Právě kvůli těmto velkým zápasům ho Sparta přivedla a podepsala s ním dvouletou smlouvu. Představuje velké lákadlo, lidé si kupují jeho dresy. Především znamená sportovní kvalitu, při fungujícím zdraví by Spartě bezpochyby pomohl. Zatím někdejšího kapitána české reprezentace ale v akci na Letné příliš neviděli.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

„Jak by hra vypadala s ním? To bychom zjistili, kdyby nastoupil. Bohužel k dispozici není, musíme hrát bez něj,“ mrzelo po utkání se Slavií kapitána Davida Lafatu.

Kdy bude Rosický připravený do hry, není jasné. Víc informací trenér Ščasný po prohře se Slavií sdělit nechtěl.

Sparta - Slavia: Sparťanští fanoušci vtrhli po zápase na hřiště, vyhnali je těžkooděnci
Video se připravuje ...

Koubek: Myslel jsem, že nás chycená penalta nakopne
Video se připravuje ...

Ščasný: Sedneme si s vedením a najdeme nejlepší řešení pro mužstvo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud