Karel Häring
27. září 2016 • 11:14

Slovák Guľa potvrdil zájem Sparty. Je to obrovská značka, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta hledá nástupce za Zdeňka Ščasného a mezi největší adepty patří slovenský kouč Adrián Guľa. Současný trenér MŠK Žilina v rozhovoru pro iSport.cz potvrdil zájem Letenských a připustil, že by ho angažmá v nejslavnějším českém klubu zajímalo. „Je to obrovská značka s velkým potenciálem.“



Jednačtyřicetiletý expert patří spolu s Václavem Kotalem a Jindřichem Trpišovským mezi kandidáty na uvolněné místo po Zdeňku Ščasném, s nímž se vedení dohodlo na ukončení spolupráce po porážce v derby se Slavií 0:2.

Podle některých zdrojů má zatím největší šanci právě Guľa, nicméně záležet bude na tom, jestli se Sparta dohodne s majitelem MŠK Žilina Jozefem Antošíkem.

„Víme, že Sparta je velký klub a tomu odpovídají i její kroky. Vědí, že mám kontrakt a proto nejprve zkontaktovali pana majitele. První krok spočívá v tom, aby klub řekl, jestli ano, nebo ne. Já se soustředím na svou práci, dnes hrajeme zápas (Slovenský pohár v Lipanech – pozn. red.). Nijak se tím nerozptyluju, i když to není jednoduché,“ přiznal Guľa.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Bývalý hráč Opavy či Jablonce tím potvrdil zájem ze strany Sparty. „To se nedá popřít. A velmi mě těší, protože k ní mám velký respekt. Je to bezpochyby velký klub s bohatou historií. Obrovská značka, z mého pohledu s velkým potenciálem. Nejen na základě kvalitní práce s mládeží, ale i celkově, jak se Sparta snažila a snaží budovat svou značku.“

V Žilině se mu momentálně vemi daří. Po pátém místu z uplynulého ročníku odstartoval někdejší přemožitel Letenských v boji o Ligu mistrů do nové sezony mnohem lépe a vládne tamní soutěži s tříbodovým náskokem a působivým skóre 24:8 po deseti kolech.

I proto je jasné, že by se jej Žilina, která s Guľou podle informací iSport.cz už delší dobu jedná o prodloužení stávajícího kontraktu (končí v létě 2018), velmi nerada vzdávala. Ostatně to potvrdila při nedávném zájmu Legie Varšava a Lechu Poznaň. „Ztroskotalo to na tom, že mě chtěl klub udržet,“ přiznal. A zároveň říká, že je připravený na jakékoliv rozhodnutí klubu. „Jsem tady smluvně vázaný a jsem tu šťastný. Práce mě baví a budu respektovat jakékoliv krok,“ dodal.

UNIKÁTNÍ VIDEO: Derby pražských "S" pohledem kamer přímo ze hřiště
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud