3. října 2016 • 05:00

Holoubkova specialita: čtyři útočníci Sparty na hřišti, pak akce s husí kůží

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát jen s remízou 3:3, přesto fotbalisté Sparty ukázali také v Brně herní pokrok. V utkání 9. kola ePojisteni.cz ligy přišli o vítězství až po mylně uznaném gólu z ofsajdu v samotném závěru. Dočasný trenér David Holoubek stejně jako při čtvrtečním vítězství 3:1 nad Interem Milán postupně poslal do hry čtyři útočníky. Právě po mohutném posílení ofenzivě padl nejkrásnější gól zápasu, který vstřelil Matěj Pulkrab.



Co spojuje oba Holoubkovy zápasy na lavičce Sparty? Bez ostychu do nich postavil mladé hráče. Podruhé tak třeba dostal v základní sestavě šanci dvacetiletý Michal Sáček. „Je dobře, že se do hry dostali. Mám z toho vnitřně příjemný pocit, že jsem udělal maximum,“ hodnotil Holoubek.

Útočníci Sparty
proti Interu Milán

Václav Kadlec (v základní sestavě), Lukáš Juliš (od 66. minuty), Matěj Pulkrab (od 73. minuty), David Lafata (od 78. minuty)

Útočníci Sparty proti Brnu

Václav Kadlec (v základní sestavě), Lukáš Juliš (od 79. minuty), Matěj Pulkrab, David Lafata (oba od 83. minuty)

Stejně jako proti Interu Milán pak se závěrem zápasu Holoubek mohutně posiloval ofenzivu. Zatímco v Evropské lize to už tolik nebylo zapotřebí, protože Sparta měla proti italskému soupeři náskok, proti Brnu se musela snažit o vítězství.

Nasazování útočníků probíhalo podle podobného klíče. V základní sestavě hrál Václav Kadlec, jako první se z lavičky dostal na hřiště Lukáš Juliš, pak do akce zasáhli také Matěj Pulkrab a David Lafata . Pět minut poté, co spolu byli všichni na trávníku, se to ukázalo jako povedený tah.

Třetí gólová akce Sparty začala chytrým rozehráním akce od brankáře Tomáše Koubka , který vyběhl mimo velké vápno, obehrál brněnského Stanislava Vávru a vyslal dlouhý míč dopředu. K němu doběhl Lafata, rychle ho posunul k Michalu Kadlecovi, který pak přízemním centrem našel zakončujícího Pulkraba. Celá akce zabrala deset sekund – a bylo hotovo. „Měl jsem husí kůži a byl to skvělý moment,“ chválil Holoubek.

Brno - Sparta: Michal Kadlec předložil míč Pulkrabovi a ten vrátil Spartě vedení
Video se připravuje ...

Nakonec to na vítězství nestačilo. Úspěšný kouč sparťanského dorostu, který povýšil po odchodu Zdeňka Ščasného, byl s uplynulým týdnem s výjimkou konečného výsledku z Brna spokojený. „Mám z toho vnitřně příjemný pocit, že jsem udělal maximum. Kalí to remíza, ve fotbale to tak ale je. Jednou jste v nebesích, podruhé v propadlišti,“ řekl Holoubek.

Brno - Sparta: Je vyrovnáno – Hyčka dal po rohovém kopu gól z ofsajdu, Královec ho uznal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud