15. října 2016 • 13:00

Kouč Frťala hraje v Jablonci o všechno, ve hře je Chovanec i Krejčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lavíruje nad propastí. Zatím se drží, už po dnešním duelu s Brnem (přímý přenos na iSport.cz od 17.00) to ovšem platit nemusí. Trenér Jablonce Zdenko Frťala je po dlouhé sérii mizerných výsledků pod enormním tlakem. Pokud jeho tým nezvládne utkání se Zbrojovkou, může být podle informací deníku Sport odvolán.



Na Střelnici není klid. Ani nemůže být. Jablonec se totiž trápí herně i výsledkově. Tým kolem Tomáše Hübschmana čeká na soutěžní výhru už osm zápasů, bídu Severočeši podtrhli v týdnu, kdy ve 3. kole MOL Cupu vypadli na hřišti Králova Dvora.

Právě po téhle blamáži údajně nabídli sportovní ředitel Ivan Horník a hlavní kouč Zdenko Frťala majoritnímu vlastníkovi a faktickému šéfovi klubu Miroslavu Peltovi rezignace. Ten je ovšem nepřijal, Frťala tak nadále zůstává u prvního týmu.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Jablonec 2:2
Video se připravuje ...

To ovšem nemusí platit dlouho. Rozřešení může přijít už dnes v souboji s Brnem. Jablonec ho nutně potřebuje zvládnout. Pokud se tak nestane, přijde Frťala podle informací Sportu o práci. „Čeká nás jedno z nejdůležitějších utkání podzimu, protože ztrát už je hodně. Musíme začít každý u sebe, každý se musí zamyslet nad tím, že hazardujeme se jménem klubu,“ prohlásil jablonecký trenér.

K velkému třesku mohlo v Jablonci dojít už v minulých týdnech. Frťala byl údajně na odstřel, Pelta s Horníkem se ovšem nedokázali shodnout na jménu jeho nástupce. Horník by hodně stál o služby Zdeňka Ščasného, jenž byl na konci září odvolán ze Sparty. Oba odborníci spolu úspěšně působili na Letné i ve Viktorii Žižkov, pojí je nadstandardní vztahy. Zkušený kouč případnou pomoc Jablonci zvažoval, nakonec ovšem tuhle variantu zavrhl s tím, že se k trénování vrátí nejdříve v zimě.

Vedení přemýšlí o Chovancovi či Radovi

Dalšími alternativami jsou podle informací z kuloárů Jozef Chovanec či Petr Rada. V obou případech je to ale spíš iniciativa samotných trenérů, než že by o nich Jablonec skutečně přemýšlel.

Chladné vztahy mezi Chovancem a Horníkem jsou veřejným tajemství, Rada zase momentálně vede v nejvyšší soutěži Příbram. V úvahu by mohl přicházet Karel Krejčí. Progresivní kouč, který v minulé sezoně dovedl Plzeň k titulu a následně byl odvolán, má do práce velkou chuť. Nabídky se mu ovšem na stole nehromadí.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Mladá Boleslav 1:2. O výhře rozhodl Přikryl
Video se připravuje ...

Jablonečtí hráči tak dnes proti Brnu nebudou bojovat za sebe, ale i za trenéra. Tři body jsou pro Severočechy jasnou prioritou. Naposledy je získali 10. srpna, když v MOL Cupu přehráli třetiligové Domažlice. Od té doby pouze čtyři remízy a čtyři porážky. Triumf žádný.

„Je hodně důležité, abychom se hlavně po psychické stránce na utkání připravili. Nemůžeme dostat v každém zápase gól. Hráči musí věřit ve své schopnosti. V těchto krizových situacích je důležitá soudržnost týmu a schopnost věřit, že to zlomíme. Nemůžeme brečet a stěžovat si, vidět chybu v jiných, musíme vidět chyby jen sami v sobě,“ burcuje Frťala.

Sám si dobře uvědomuje, že je mužem na hraně. A ta hrana je proklatě tenká.

Jablonecké čekání na výhru
REMÍZA    doma Slovácko 2:2
PROHRA    venku Sparta 0:3
PROHRA    venku Bohemians 0:2
REMÍZA    doma Dukla 1:1
REMÍZA    venku Jihlava 1:1
PROHRA    doma Ml. Boleslav 1:2
REMÍZA    venku Zlín 2:2
PROHRA    venku Král. Dvůr 1:1, 3:5 na pen.*
* 3. kolo MOL Cupu 





Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud